Булевардът грейна над естрадните сокаци

Еуфорично за Рицарят с микрофон

Михаил Белчев прави бетонна стена от пеперуди в слуха

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Булевардът с лиричния ритъм, аз не сменям за Шанз-Елизе... Има ли по-откровен рефрен в сегашната ни и някогашна естрада, когато възпяваш не личните си любовни чувства, а онези към града, който обичаш, към булеварда, който те е пленил.

Михаил Белчев прави бетонна стена от пеперуди в слуха, с която се разграничава от една страна, а от друга оставя леко открехната завеса към съпричастността си към общото естрадно изкуство. Звучи сложно, защото е така. Защото Белчев никога не е само романтичен, той е боец с глас, рицар с микрофон, един Наполеон с войска от песни, тръгнал да покорява бойните полета на дезертиралите ни души. И както реставратор на икони, така и Мишо с перце от китара почиства олтарите ни, вътрешните ни полипи от непочистени житейски сажди.

Неговото лечение не боли, то се съвокуплява с мощното въздействие на Живота, за да свършат заедно една добра работа. Явлението Михаил Белчев е не само комплимент за самия него. То е извод за интелектуалното състояние на нацията ни, която макар да разпределя обожанието си между чалгата и него, беше в НДК, зала 1 - съставната част на онази бетонна стена, която открои просото от плявата, ако ми е позволено да се изразя така.

Белчев не е само певец и автор на поезия. Белчев е пълководец, генерал на умовете на милиони, който стои заедно с тях безстрашен на бойното поле на познанието и като скачени съдове си обменят енергията, от която взаимно се нуждаят.

Ще съм напълно несправедлив, ако в тези строфи не отдам заслуженото на неговата съпруга Кристина, която го подчертава в таланта му и го очертава като сценичен силует. Силните им дуети допълват необятното творчество на Мишо и някак си вече не можем да си представим единия без другия, подобно на мощното брачно и професионално сътрудничество между Кристо и Жан Клод. Концертът, проведен преди няколко дни е силен отговор на въпроса къде е българинът днес, потопен между избора за консерви, бидони с кисело зеле и изкуство. Макар да отричам първото, се радвам, че българинът не игнорира второто. Изкуството! Онова стадо пеперуди, което винаги ще ни връща в правия път, под нежната диригентска палка на Белчев, чийто песни ни ориентират в бъркотията от добро и зло.

 

Fashion idol

Мария Кристиано

Толкова много финес, толкова класа, толкова европейско излъчване. Наталия Гуркова си съперничи по красота с новата модна икона Мария Кристиано, без в този двубой да са използвани неприлични средства. Гуркова и Мария са като левия и десния Туикс, човек не може да вземе страна.

Еднакво привлекателни, еднакво устойчиви на временните модни посоки, двете дами предявяват предпочитанията си към строго вечерните и протоколни рокли. Двете бяха част от почетното жури на Мис България 2019 и имаха статут на най-обожавани и обсъждани по време на събитието. Мария Кристиано, получила образованието си в Италия и Великобритания, вече е дипломирана и занапред ще дава своя принос в развитието на семейната компания за продукти за коси.

 

Завръщане

Диана Дафова се появи на модно парти

В прекрасна визия естрадната звезда Диана Дафова се появи в обществото след кратко отшелничество. Това се случи по време на дефиле за представяне каталога на Десизо Монни ексклузив. Дафова бе представена на наследниците на марката Зорница и Деян Димитрови, които домакинстваха една изключителна вечер.

На чаша шампанско бяха показани шест теми от новия каталог, в който се показва една изтънчена воля за показност, без да бъдат пренебрегнати добрите модни правила.

Сред гостите бяха Любен Дилов- син, Емил Димитров- син, бизнесмените Христо Сираков, Димитриос Додоглу, Максим Бехар и други. Присъстващите имаха възможност да се възползват от ексклузивна услуга “Ушиване по мярка” лично от старши моделиерите на марката.

 

Дуети с Орлин на квадрат

Тиган за Еделина Кънева на ЧРД

“Златна лира” от Съюза на българските музикални и танцови дейци отиде при звездата на Музикалния театър “Стефан Македонски” Еделина Кънева. Поздравът за нейния 30-ти рожден ден на сцената дойде под формата на “Многая лета”, изпълнена от приятели, почитатели, колегите от театъра, директорът Марияна Арсенова, президентът Румен Радев и съпругата му Десислава. За да раздаде ред сред колегите си мъже, на Кънева бе подарен тиган, с който според подаряващите, може още да се пържат яйца, макар дълбокият смисъл да е друг. Тиганът бе оставен в гримьорната на примата с подписите в златно на всичките и колежки.

Провокативното заглавие на спектаклите “Всичките мои мъже”, се оказа напълно справедливо, защото тя направи фантастични дуети с Орлин Павлов и Горанов, солистите на театъра Богомил Спиров, Пеньо Пирозов, Марчо Апостолов, Христо Сарафов, Александър Мутафчийски. Специален гост беше и Тончо Токмакчиев.

Коментари

Задължително поле