Бурак Йозчивит - Актьор две в едно

Той се превърна в звезда още с ролята на Бали Бей в сериала “Великолепният век”, заснет през 2011 година. Днес Бурак Йозчивит е един от най-популярните актьори не само в родината си, но и извън границите на южната ни съседка.

През новия снимачен сезон той се оказа най-високо платеният турски актьор, факт който подразни феновете на досегашния първенец в това отношение Халит Ергенч. Според изданието “Хаберлер”, Бурак взима за участието си в новия сериал “Възраждането на Осман” по 210 000 турски лири на епизод, а Халит Ергенч - 170 000 за главна роля в поредицата “Вавилон”.

Да напомним, че във “Великолепният век” двамата си партнираха - в образа на основния герой Сюлейман Велики се превъплъти Ергенч, а в поддържащата роля на Бали Бей - Йозчивит. Новата историческа сага с участието на Бурак Йозчивит е продължение “Възраждането на Ертугрул”, който привлече милиони зрители по целия свят и този път е посветена на сина на Ертугрул, основателя на Великата Османска империя - Осман Гази, в образа на който влиза Бурак.

Наскоро лично президентът на Турция - Реджеп Ердоган, връчи на Бурак Йозчивит приза “Най-добър актьор” на церемонията по даване на годишните награди на Асоциацията на радио и телевизионните журналисти.

Статуетката му бе присъдена за блестящото му изпълнение на Осман бей във “Възраждането на Осман”.
Междувременно турският телевизионен канал Show инициира проучване на общественото мнение: кой турски актьор смятат за най-атрактивен. Най-голям брой зрители гласуваха за Бурак Йозчивит. Според тях, той и Йозджан Дениз са най-колоритните актьори в турското кино. Интересното е, че и двамата, казано по нашенски, са “баджанаци” - първенецът е настоящ съпруг на Фахрие Евджен, а вторият неин бивш любовник.

Друго проучване - на турското издание “HS Magazin” пък попитаха читателите кои черти в образа на Бурак Йозчивит ги привлича най-много. 72 процента от анкетираните отговориха, че са пленени от пронизващия поглед на актьора, като дамската част го определи като “уникален” и “омагьосващ”. Останалите фенове на Йозчивит посочиха като приоритет неговия талант, перфектна фигура и завладяващ глас.

Да си международно известен актьор, не носи само позитиви. Бурак Йозчивит и очарователната му съпруга Фахрие Евджен са се сблъскали и с лошата страна на славата, пишат коментаторите на кинематографичното издание “TV Gazete”.

Анализаторите на изданието проучиха материалите, написани за семейство Йозчивит през последните 2 години, и стигнаха до заключението: журналистите умишлено се опитват да намерят негативни неща, за да повишат интереса на читателите и да спечелят рейтинг.

Първоначално обект на атаки от страна на журналисти беше Фахрие, чието напълняване след раждането беше обсъждано широко. Турските медии по всякакъв начин подгряваха темата, а папараците се надпреварваха да снимат актрисата от най-неуспешни ъгли.

След като актрисата отслабна и темата за нейното тегло пресъхна, Евджен престана да представлява интерес за пресата. “Популярни актьори като Бурак и Фахрие стават жертва на двойни стандарти. От една страна, зрителят ги обича, но от друга - предпочита да чете за техните проблеми”, написа Али Канбер, един от редакторите на “TV Gazete”.

Наскоро Бурак Йозчивит даде кратко интервю на изданието, Актьорът заинтригува фенове и журналисти с изявлението си, че се готви за нов проект, който обсъжда с продуцентите. Той обаче отказа да даде подробности, позовавайки се на факта, че до момента всичко е в процес на преговори.

Феновете на художника предположиха, че Бурак ще участва в един от новите сериали на турския сценарист, продуцент и режисьор Мехмет Боздаг, но актьорът не коментира тази идея.

Звездата от турските сериали Бурак Йозчивит се е  подсигурил с достатъчно средства, така че може да живее до дълбока старост и без да работи. Наскоро актьорът призна пред новинарското издание Aksham, че прави инвестиции в очакване на бъдещето.

Бурак предпочитал да не харчи всичко, което печели, а да се отнася разумно към разходите. От известно време той инвестира в недвижими имоти, злато и скъпи часовници - собственост, която няма да загуби стойността си с течение на времето. Актьорът прави това с поглед към бъдещето, когато няма да може да печели толкова, колкото сега.

Йозчивит е известен не само като актьор, но и като модел - дори заетостта му в киното не го кара да се откаже от втората си професия. В момента той получава лицензионни възнаграждения за филми и рекламни договори. Така през 2019 г. Бурак влезе в списъка на петте най-добре платени турски актьори.

Но това не означава, че звездата от “Великолепният век” е започнал да пести от всичко. През изминалото лято той сбъдна мечтата на съпругата си Фахрие Евджен, която искаше да преустрои района около къщата и да направи нов басейн. Тази прищявка на съпругата струваше на актьора 200 хиляди лири.

Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен живеят в луксозно четириетажно имение от няколко години. Двамата са изключително ревниви към личното си пространство. Ето защо в мрежата няма толкова много снимки на имението на звездите. Известно е, че това е четириетажна къща с огромна зелена площ и плувен басейн.

 

 

9 месеца се готви за ролята на Осман

Не малък принос за високия рейтинг на поредицата “Възраждането на Осман” се дължи на харизмата на Бурак Йозчивит. 9 месеца, преди да започнат снимките, той овладяваше изкуството на ездата, фехтовката, ръкопашния бой и хореографията.

Ученията бяха завършени на тренировъчната площадка, където имаше стрелба с лък. Състезанието беше спечелено от екипа на Бурак.

Мехмет Боздаг, режисьор, сценарист и продуцент

 

 

Искрите прехвърчаха на снимачната площадка

“За пръв път се срещнахме в продуцентската компания “Тимс” като партньори за поредицата “Чучулигата” и между нас се получи един хармоничен дует, но първите искри между нас прехвърчаха на снимачната площадка на игралния филм “Любовта прилича на теб”.

Мисля, че любовта ни е вдъхновение и източник на радост. Вълнението, което изпитваме, не може да бъде измерено с никакви по-големи емоции. Можем да сме щастливи много пъти в живота си, но човек е най-щастлив, когато е влюбен.”

Фахрие Евджен, актриса и съпруга на Бурак

 

 

Имаше екранна химия по между ни

Имах голям шанс, че мой екранен партньор в “Черна любов” бе Бурак Йозчивит. Екранната химия по между ни бе толкова силна, че турските медии прозряха нещо друго в отношенията ни, освен приятелски и колегиални. Благодарение и на играта ни, през 2017 г. “Черна любов” 2017 г. спечели престижната награда “Еми”.

Неслихан Атагюл, актриса

Ердоган му връчи награда

Бурак Йозчивит, който е познат на българските телевизионни зрители от турските сериали “Великолепният век”, “Черна любов” и “Чучулигата”, сега се снима в поредицата “Възраждането на Осман”. Връщайки се в ефир с втори сезон, сериалът отново зае водещата позиция в рейтингите.

В началото на януари лично президентът на Турция - Реджеп Ердоган, връчи на Бурак Йозчивит наградата “Най-добър актьор”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети