Бурак Йозчивит признат за най-харизматичния актьор в Турция

Бурак Йозчивит в образа на Осман Гази.

Екранният Бали Бей разкри семейна тайна

Младият татко приспива сина си под звездите 

Световноизвестният турски актьор Бурак Йозчивит разкри семейна тайна пред журналисти, пише информационното издание “HS”. По време на интервю репортер му задава въпроса : “С какво свързвате звездите?” Без да замисля и за секунда, Бурак отговоря, че ги свързва изключително със сина си Каран. “Ще ви издам една малка тайна. Имам традиция. Всека вечер, когато се връщам у дома, лично аз слагам сина си в леглото, но не по обичайния начин. Първо го водя в нашата градина, където той отправя поглед към нощните звезди. Тази гледка го унася постепенно и той заспива ", казва актьорът и добавя, че поставянето на сина му в леглото вечер, е негова семейна отговорност, с която той се гордее.

Познатият ни от турските рейтингови проекти “Великолепният век”, “Черна любов” и “Чучулигата” Бурак Йозчивит, сега се снима в поредицата “Възраждането на Осман”, в която се превъплъщава в образа на Осман Гази. Според информационното издание “Geje”, връщайки се в ефира с втори сезон, сериалът, противно на прогнозите на критиците, отново зае водещата позиция в рейтингите още с първия епизод. Да припомним, че турските експерти смятаха, че поредицата няма да издържи на конкуренцията на новите силни проекти, излезли през този сезон по телевизиите.

Въпреки песимистичните прогнози, “Възраждането на Осман” приковава зрителите към екраните от първите минути и стана лидер в класациите по гледаемост. Водещият актьор Бурак Йоживит, който коренно промени имиджа си заради ролята, бе обявен за най-харизматичния актьор в Турция няколко дни след излизането на първия епизод от новия сезон на проекта.

“Възраждането на Осман” е турски исторически приключенски сериал, създаден от продуцента Мехмет Боздаг. Новата сага с участието на Бурак Йозчивит е продължение на проекта “Възраждането на Ертугрул”, който в продължение на 5 години привличаше вниманието на зрители и извън границите на южната ни съседка.

Новият сериал е посветен на сина на Ертугрул, основателя на Великата Османска империя - Осман Гази, в образа на който влиза Бурак, а негова екранна партньорка е младата актриса Йозге Торер. Във “Възраждането на Осман” са инвестирани стотици милиони долари, а творческият и технически екип се състои от 1600 души.
Преди да започнат снимките, продуцентът Мехмет Боздаг бе много прецизен в създаването на истински творчески колектив. В продължение на 9 месеца всички актьори заедно овладяваха изкуството на ездата, фехтовката, ръкопашния бой и хореографията. Те тренираха в планини и гори, изградиха временни убежища, заедно намираха вода и приготвяха храна.

Обучението на актьорите се наблюдаваше от опитни турски военни ветерани, а специални части организираха и ръководеха реални бойни учения.

Според изданието “Хаберлер”, Бурак взима за участието си в новия сериал по 210 000 турски лири на епизод, а Халит Ергенч отива на второ място с хонорара си от 170 000 за главна роля в поредицата “Вавилон”. Нека напомним че във “Великолепният век” двамата си партнираха - в образа на основния герой Сюлейман Велики се превъплъти Ергенч, а в поддържащата роля на Бали Бей - Йозчивит.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес