На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Бургас посреща Световното по тайчи през 2018 Международната федерация по ушу гласува на града ново домакинство

От 26 до 30 септември Бургас ще е домакин на Световното първенство по тайчи` 2018, обяви председателят на Българската федерация по ушу Стефан Колев. Причината е високата оценка на Световната федерация по ушу за провеждането на най-голямото първенство за младежи през 2016-та в Бургас.

На пресконференция, Колев представи хората, допринесли за успешното провеждане на Световното за младежи от цялата страна. По думите му, заслугата за поредната успешна кандидатура е на зам.-председателя на Българската федерация по ушу – Петър Драгоев и на доц. д-р Пенка Георгиева – председател на организационния комитет на VI Световно първенство по ушу за младежи, която ще оглави екипа и през 2018г. Именно тяхната презентация пред представители на над 60 държави е спечелила поредното домакинство на Световното първенство.

„Две Световни първенства от този ранг за толкова кратък период е безпрецедетно решение на СФУ. Това беше мечта, за която работихме 24 години и сме посветили много усилия, за да се случи. Екип от 500 души работеше 9 месеца почти денонощно“, каза Колев. Той благодари за голямата подкрепа на институциите, на целия екип, на доброволците. „Благодарение на бургаските журналисти Световното за младежи в Бургас беше отразено по цял свят и дори в личния сайт на Джет Ли, като най-значимото събитие за ушу през 2016-а.

По думите на организаторите на състезанието през 2016, въпреки положителните отзиви, е имало и грешки, и пропуски, и злонамерини атаки, но полученият опит ще помогне първенството през 2018-та да бъде още по-добро: “Заставаме с лицата си, с натрупания вече опит и с амбициите си да развиваме ушу в България и в частност Бургас.”

„Световното в Бургас през 2016 получи най-високата оценка, давана до сега за антидопингова станция. За нас беше и голяма чест, че по време на първенството в града се проведе среща на борда на Федерацията, чийто президент и вицепрезидент на МОК пристигна лично. Този форум за първи път излезе извън континента Азия“, каза Пенка Георгиева.

Тайчи е най-масовия стил в ушу. Практикува се като лечебно-оздравителна гимнастика от над 100 млн. души по света, но е и изключително сериозно бойно изкуство, обясни Петър Драгоев, който е удебен в добрите резултати на Националния ни отбор през 2018.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.