БФС отмени мача ЦСКА 1948 - ЦСКА, очаква се служебна победа за "червените"

Първа лига е заплашена да остане без един отбор. Хаосът стартира след настояването на дебютанта в първенството ЦСКА 1948 да се отложат 3 мача заради много случаи на коронавирус в състава. Конкретни имена на болни така и не бяха оповестени. Спортно-техническата комисия се съгласи само за един - миналия вторник срещу "Локомотив" (Пд). От БФС се аргументираха, че при още забавени двубои първенството не може да завърши в необходимия времеви период и отборът трябва да намери здрави футболисти, за да изиграе срещите си.
Големият казус продължи в петък, когато на националния стадион "Васил Левски" трябваше да има мач ЦСКА 1948 - ЦСКА. Три часа и 54 минути преди началото на срещата спортно-техническата комисия на БФС обяви, че двубой няма да има. Тя се позова на обяснението от ЦСКА 1948, че не може да събере необходимия брой играчи. „След приключване на редовното заседание на СТК ще се вземе решение за резултата от срещата“, пише в сайта на БФС.
На "Българска армия" до последно се готвеха, че двубой ще има. Ден по-рано дебютантът пусна билети от по 35 лева. Очаква се ЦСКА 1948 да загуби служебно с 0:3. Но тогава идва казусът със следващия двубой - в сряда срещу "Арда". След като миналия понеделник бе обявен проблемът с Ковид-19, то карантината на болните ще бъде актуална и следващата седмица. Наредбата гласи, че ако един отбор не се яви за втори път на мач, то трябва да бъде изваден от групата.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ