БФС търси нова дата за Конгреса

Върху нова дата за Конгрес на Българския футболен съюз ще умува Изпълкома в средата на месеца. На 17 април Изпълнителният комитет ще се събере, за да реши този казус. Още през март стана ясно, че 7 юни се оказва неподходящ за избор на нов президент на футболния съюз, тъй като три дни по-рано трябваше да се играе решителният бараж за Евро 2021 с Унгария в София, а евентуална победа щеше да осигури финален плейоф за място на големия форум. Решителният сблъсък с маджарите бе отложен за втори път от УЕФА за неопределена дата, но поради форсмажорните обстоятелства в световен мащаб е малко вероятно през лятото да се събират родните клубове, за да определят новия силен човек в българския футбол. При това положение временно изпълняващият длъжността Михаил Касабов, заменил Борислав Михайлов през ноември, ще остане на поста най-ранно до есента.

До 17 април се очаква да има и повече яснота от УЕФА как да се процедира с доиграването на вътрешните първенства. Ако от Нион позволят до края на юли да има мачове, много е вероятно да бъдат изиграни оставащите 12 кръга в елита. Именно поради тази причина срещата на Експертната група към БФС в понеделник не доведе до окончателни решения в тази насока. В „Дома на футбола представители на футболния съюз, Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти се обединиха около мнението, че шампионатът трябва да има своя естествен финал.

Освен това ръководителите са наясно с тежките последствия, които може да доведе до преждевременно прекратяване, след като УЕФА заплаши федерацията на Белгия с изхвърляне от евротурнирите.

„Всички заинтересовани страни, участвали в срещата, се обединиха около вариантите за довършване на първенствата в професионалния футбол по максимално справедлив и пълноценен начин – се казва в официалното изявление на БФС. - Тези варианти ще бъдат съобразени с решението за отмяна или продължаване на извънредното положение и съответстващите го карантинни мерки. Първенствата и турнирите в Първа и Втора лига ще стартират 3 седмици, след като Националният оперативен щаб разреши подновяване на тренировъчния процес.“

Освен това всички клубове у нас ще бъдат

Подложени на PCR-тест 3 дни преди подновяване на тренировъчния процес за сметка на БФС.

Коментари

Задължително поле