Бъдещето на Славчев ясно преди Коледа

Бъдещето на национала Симеон Славчев трябва да се изясни преди Коледа. Халфът за дълго остана извън групата на своя "Карабах", който снощи игра последен мач за годината - срещу "Кесла" за купата на страната. Преди това шефовете явно не желаеха да взимат решения кой продължава и кой не.

"Левски" отдавна има сериозен интерес да привлече Славчев, който странно изпадна от сметките на "Карабах". Последният му мач датира от 6 октомври, а през сезона има само осем срещи. "Сините" се надяват националът да прекрати договора си и да може да дойде като свободен агент на "Герена".

"Левски" обаче далеч не е единственият кандидат за Славчев. От него се интересуват отбори в Полша, Португалия и Турция. Особено добро име Славчев има на полска земя. В "Лехия" (Гданск) халфът изигра 50 мача в периода 2016-2018 година.

Юношата на "Септември" направи първия си голям трансфер като футболист на "Литекс" през 2014 година. Тогава "Спортинг" (Лисабон) го купи за 2,5 милиона евро и държеше правата му до 2018 година. За "лъвовете" обаче българинът изигра само три двубоя. "Спортинг" го преотстъпи последователно на "Болтън", "Аполон" (Лимасол) и "Лехия". На 5 юли 2018 година Славчев подписа договор с "Карабах" за три сезона, но явно ще изпълни само половината от него.

"Левски" все още не е обявил ново попълнение за 2020-а. Засега няма и изходящ трансфер на "Герена".

Коментари

Задължително поле