Българите предпочитат срещите с приятели пред тези с роднини

Българинът предпочита да се среща повече с приятели, отколкото с роднини. Това сочат данни от изследване на Евростат от 2015 г. за предпочитанията на европейците на възраст над 16 години да се срещат редовно със семейството си или с приятели в свободното си време.

Според анализа 22% от българите се срещат със семейството и роднините си всеки ден. Същият е процентът и на тези, които се виждат с близките всяка седмица или месец. Едва 2% признават, че правят това само веднъж годишно.

Една четвърт от българите предпочитат всекидневните срещи с приятели, а около 30 на сто правят това всяка седмица в свободното си време. 4% от българите заявяват, че правят срещи с приятели само веднъж в годината.

Резултатите от анализа показват, че южните нации много повече предпочитат редовните семейни срещи или събиранията с приятели, отколкото представителите на северните.

Повече от една трета от хората в ЕС се срещат с роднини всяка седмица в свободното си време.

Страните, в които има най-често семейни събирания са Кипър, Словакия и Гърция. В тези страни най-много граждани споделят, че са в ежедневен контакт с роднините си.

В балтийските страни е обратното. В Латвия едва 7% от анкетираните заявяват, че всекидневно се срещат със семейството си. Приблизително толкова са и гражданите на Литва и Естония.

Ежедневните срещи с приятели пък са най-предпочитани в Гърция, Хърватия и в Кипър и най-малко желани в Малта, Полша и Литва, сочи европейската статистика.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.