България без “Футболист №1“ на старта в квалификациите (ИНФОГРАФИКА)

Българският национален отбор претърпя сериозен удар преди старта на квалификациите за Евро 2020. Кирил Десподов, носителят на приза „Футболист №1 за 2028 година“ в България напусна лагера на „лъвовете“.

„Крилото на „Каляри“ не е възстановено от травма, получена в италианския тим“, обявиха от БФС в сайта си.

Селекционерът Петър Хубчев няма да вика друг играч на мястото на Десподов. В атака ще се разчита на Галин Иванов, Радослав Василев, Ивелин Попов, Спас Делев, както и на младия играч на "Черно море" Мартин Минчев. Талантът от „Тича“ прави фурор в Първа лига и няма да е изненада, ако дебютира за националния на България.

„Трикольорите“ продължават да се готвят за домакинството на Черна гора в петък и за гостуване на Косово в понеделник. Тимът афишира амбиции да се класира за първо голямо първенство след Евро 2004.

България получи подкрепа от легендарният плеймейкър Красимир Балъков, настоящ треньор на „Етър“ (Велико Търново). Той подкрепи решението на бившия си съотборник в националния тим Петър Хубчев да налага нови и млади играчи в състава за евроквалификациите.

„Той е един от малкото треньори, които нямат страх да правят експерименти и да взимат футболисти от различни отбори – каза Бала. - Това е нормално за останалите страни, но в България имаше тенденция да се викат едни и същи играчи. Така че тази промяна е позитивна. Гарантирам, че до две години един или двама футболисти от моя отбор ще бъдат в националния, ако продължават да работят по същия начин“.

От сряда пакетният билет за домакинските мачове на България срещу Черна гора (22 март), Косово (10 юни), Англия (14 октомври) и Чехия (17 ноември) се продава на касите на Националния стадион "Васил Левски". Феновете могат да се снабдят с него на цени от 24 до 80 лв. Местата във ВИП ложите са по-скъпи.

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ