Ремонтират автомагистрала “Черно море”

Премиерът Борисов: Перспективата пред Западните Балкани ще позволи младите да останат в региона

Камери в кафенетата също заснели предаването на подкупа

Заседанието на КСНС при Румен Радев през обектива на “Труд”

Говорител на ЕК: Срещата в София е много важна за бъдещето на Балканите

Колежки на ранената полицайка: Не се страхуваме!

Концесионерът “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“: Очакват се над 5 млн. пътници на морските летища за 2018

“Левски” осъди остро инцидента с полицайката

Министър Петкова: Централите, които работят на въглища, ще трябва да кандидатстват за дерогация

МВР и ММС обсъдиха предприемането на общи мерки срещу вандализма по време на футболни мачове

Германия е готова да приеме още 10 хил. бежанци от Северна Африка и Близкия Изток

Отмениха 13-годишна присъда за мъж, нарязал жена с резачка

Нов магазин на NET1 отвoри врати в Младост 3 Петър Ризов-управител на NET1: „Искаме да сме приятели и партньори – задълго!“

Училища, детски градини и граждани в надпревара за най-красиво дворно пространство

Повторен оглед в общината в „Младост“, кабинетът на Иванчева не е запечатан (СНИМКИ)

България е домакин на мащабно учение на НАТО Участват 25 000 бойци от 23 държави

Многонационално учение „Saber Guardian – 2017“ е планирано да се проведе в периода от 11 до 20 юли 2017 г. на територията на България, Унгария и Румъния. Учението се ръководи от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и в него ще участват около 25 000 военнослужещи от 23 съюзнически и партньорски държави, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Ученията от серията „Saber Guardian“ са многонационални и се провеждат ежегодно от 2013 г. в Черноморския регион като част от Програмата за съвместно обучение на Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ (USEUCOM). През 2017 г. „Saber Guardian“ ще бъде най-мащабното учение в сравнение с проведените досега. Целта е да се повиши оперативната съвместимост на страните-участници и да се демонстрира решителност и готовност за действие в подкрепа на сигурността и стабилността в Черноморския регион.

Българските въоръжени сили ще участват в многонационалното учение „Saber Guardian – 2017“ с около 4000 души от състава на Съвместното командване на силите, видовете въоръжени сили и техните подчинени формирования Служба „Военна полиция“, Военномедицинска академия, дирекции от Щаба на отбраната и Министерството на отбраната и други специализирани държавни структури.

В рамките на многонационалното учение „Saber Guardian – 2017“ на територията на нашата страна ще се проведат: учение на силите за специални операции „Black Swan -2017”, въздушно-десантно учение „Swift Response – 2017”; тактическо учение с бойни стрелби „Eagle Sentinel – 2017”, учение на военни формирования на Сухопътните войски „Peace Sentinel – 2017” и тактическо учение на формирования за противовъздушна отбрана и авиационни формирования „Shabla – 2017”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

      1. Със сигурност има поне топки да изказва думичките със имената им. Бягай пъпчиво момче. Като станеш мъж пак ела да пишеш. Трол.

  1. ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ МИЛАТА НИ РОДИНА СЪС ШИБАНИ КРАВАРИ И ЕВРОГЕЙПАДАЛЧЕТА, И АКО ПИКИРАТ ЕДИН-РУСКИ САМАЛЬОТА—–НЕМА ДА СТИГНАТ ВСИЧКИТЕ ПАМПЕРСИ НА СВЕТА…………………..

  2. Ако през 1944 г. европейските и американските съюзници бяха спрели руската пияна гмеж да не влиза в неутрална България, сега България щеше да бъде Швейцария на Балканите. Да приветстваме НАТОвските упражнения на територията на България в защита на милата ни родина от злия руски агресор и от малоумния ислямистки терорист! Молим ви, приятели от нормалния Запад, защитете ни този път от нашите освободители, не ни се връща отново в пещерния век!

  3. Алоу, драскачи те! От кога ученията на Командването на СВ на САЩ в Европа станаха учения на НАТО?! Или просто трябва да се запълни колонката, а дали е вярно на никой не му пука …. Двете структури са напълно независими и различни …

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.