Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Българските собствениците на Efbet, които са обект на разследване и у нас, се оказаха свързани с комунистическите служби на България и са забъркани в пране на пари

Министър-председателят Бойко Борисов: По-евтин газ за българите след пускането на интерконектора с Гърция (обзор)

България е партньор по 8 стратегически проекта

Дунав вече отряза два от понтоните край Лом и се наложи пътеките до тях да бъдат удължени, за да се обслужват акостиралите кораби.

FAIRway Дунав е проект за 24 млн.евро за подобряване на корабоплаването и навигацията по реката и плавателните й притоци.

Девет проекта по поречието на река Дунав в областта на водния транспорт, инфраструктурата, енергетиката, образованието и иновациите, на стойност над 40 млн. евро, са определени като стратегически и са подкрепени от Стратегия на ЕС за Дунавския регион. България е партньор в 8 от тях.

Най-мащабният, „FAIRway Дунав“, е за 24 млн. евро и цели подобряване на корабоплаването и навигацията по река Дунав и нейните плавателни притоци. Партньори по проекта са Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, България, чрез Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“, и Румъния. Важни за подобряване свързаността и икономиките на дунавските държави са и проектите „Дунавски поток“, „Дунавски пристанищни мрежи – Дафне“, „Данте“.

Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион, по-известна като Дунавската стратегия, е одобрена от ЕК през 2011 г. и обхваща 14 държави. Девет от страните са членки на Европейския съюз – Австрия, Германия, Чехия, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, България и Румъния, а останалите пет – Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Република Молдова и Украйна, се намират в Дунавския басейн.

България пое през октомври 2017 г. ротационното председателство на Дунавската стратегия за срок от една година. Усилията на страната ни са насочени към подобряване на координацията между държавите членки и поставяне във фокуса й на инвестициите в сферата на туризма и културно историческото наследство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.