България е родена във властта на Скорпион

В мига, когато Аспарух забива меча си, изгряващият знак Лъв дарил всички нови обитатели и на техните потомци с добронамереност

България се ражда в 00.30 ч. на 27.10.679 г., когато Аспарух забива сабята си в скованата от студ земя и изрича: “Тук е България”. Това е моментът, който дава астрологичния знак и асцендента на страната ни, които властват над съдбата є. Това разкри пред “Труд” астрологът Светлана Тилкова - Алена.

“Вечерта на 26 октомври 679 г. цялата група българи стига до мястото, където днешната румънска река Жиу се влива в Дунав, в близост до Козлодуй. Реката е широка около 300 метра, но има плитчини и подаващи се от водата островчета. Мракът се е превърнал в безвидна тъма. Духа вятър и шиба суграшица. Часът е 19.00. Първите влизат в реката. Всъщност България на Дунав започна да се ражда в Скорпион с изгряващ знак Близнаци в мига, в който те стъпват във водата”, разяснява Алена, която поради липса на документ за дата и час на събитията, прави преход във времето и пространството, за да каже кога е създадена България.

По думите є изгряващият знак в мига, в който Аспарух обявява раждането на България, е Лъв. “България е родена във властта на Скорпион с асцедент в Лъв”, уточнява тя и допълва: “Вярвам, че ще заслужим някога да открием каменната колона с рунически знаци и глаголически букви, увенчала на постамент сърната-майка кърмилница на Авитохъл, дълбоко скрита в земята. На нея е врязана датата”.

Всъщност, тъй като конниците на Аспарух първи започват да преминават Дунав на 26.10.679 г., датата е носител на двойна кармична разплата, натрупана при предходното присъствие на българите по тези земи започнало през 142 г. пр.н.е. Датата обещава изключително много трудности, свързани със създаване на новата държава, отвоюването на територии и защита на границите на България, разкрива още Алена.

Слънчевият знак Скорпион е причина за прикритост и сдържаност, а изгряващият знак Близнаци е заредил Аспаруховата конница с доза лекомислие, която е причина да не изчакат сутринта въпреки липсата на реална заплаха, а да преминат през ледените води на реката вечерта в непрогледната нощ. Съчетанието от двата знака им е помогнало да се научат да оцеляват във всякакви условия на новата територия, която са нарекли своя нова родина, сочи още хороскопът на държавата ни.

“В астрологичен аспект 26 октомври 679 г. е заредил дедите ни с оптимизъм и им е дарил мъдростта да приемат предстоящото като своя Карма, а не като досадно задължение. Помагала им тяхната силно развита интуиция, която им е гарантирала успех и развила умението да предвиждат развитието на нещата”, казва астрологът.

По думите є са намирали лесно общ език с местното население, което в случая е недостатък, защото изискването на този ден, повлияващ и следващите дни и месеци от заселването на прабългарите по крайдунавските земи, е било да внимават с кого се обвързват, да не се доверяват на местното население, което е било изплашено и готово на предателство.

“Последният, преминал Дунав от народа на Аспарух, е излязъл от реката и стъпил на твърда почва половин час след полунощ на 27.10.679 г. Датата има едно преобладаващо значение - агресия, но и склонност към по-малка концентрация върху основните задачи. Датата бележи началото на живот с постоянни промени, които ще следват хората на тази територия през столетията”, казва Алена.

Изгряващият знак Лъв в мига на забиването на сабята от Аспарух е дарил на всички нови обитатели на тези земи и на техните потомци общителност, добронамереност и толерантност. Били са лесно раними от дума или от нечие неодобрение и не са пропускали да си отмъстят. Това качество ги е превръщало в непримирими врагове, но, ако отсрещната страна го е заслужила, и в предани приятели, готови на саможертва, обобщава астрологът.

Какво е отредено за 2020-а: Чака ни трудна година

От нумерологична гледна точка 2020 година за България ще бъде трудна, но заредена с хъс и желание за борба, за да бъде съхранена целостта на държавата ни и да не бъде допуснато нейното разграбване, прогнозира Алена. По думите є в духовно отношение страната ще върви във възходяща посока, а интелектуалците и хората на науката, изследователската дейност, изкуството ще се докажат и пред световната общественост, особено след като 2020 година е подвластна на Уран - планетата на духовното начало.

“Проблемите между политическите партии ще са изявени, наситени с омраза и недоволство заради присъствието на планетата на материалното начало Лока Фортуна в дома на асцедента. Ще бъде изявено от властнямащите партии насъскването на народа колко вредно е управлението на България, но Меркурий и Венера няма да допуснат да бликне потока омраза, подтикващ към желание за разруха”, уточнява астрологът.

Други теории: Защо ректификацията не е точна

“Астрологията е прецизна и точна наука и затова винаги ми е болно, като чувам и чета подигравките на нейните отрицатели, при това с основание, как без да се знае датата и часът на основаване на България астролози определят нейния зодиакален знак, че и асцедента й, който е следствие единствено от часа на раждане. Едни твърдят, че България е двоен Козирог, защото имала много планини. За други е родена в Телец с асцедент в Козирог, защото “страната ни е надарена с плодородна почва”. Въпреки че тези българи и чужденци се изявяват като астролози, ще ги нарека фантазьори”, разяснява Алена.

“Не е възможно дори чрез ректификация (астрологичен метод за установяване на час на раждане) да се определи мигът на раждане, без значение на човек или на държава. Ректификацията е изключително недостоверен метод, който световната астрология отдавна не използва за точни изчисления. Той може да е интересен за любопитните или за онези астролози, които се опитват да търсят начини да го усъвършенстват, но няма практическа стойност. За ректификацията каквото и да казвам, все ще има астролози, които да внушават нейната значимост, нищо че световната астрологична общност я е отхвърлила като недостоверна преди много десетилетия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл