България и Казахстан разменят столици

Снимка: Архив

Кръщават спирка на БТА

Една от централните улици в София ще бъде кръстена на столицата на Казахстан – Астана. В Астана пък се обмисля да бъде наименувана улица на нашата столица. Това стана ясно вчера по време на заседание на комисията по култура в Столичния общински съвет.

Комисията одобри идеята безименна улица на гърба на хотел "Хилтън" да носи името Астана. Предложението ще бъде гласувано от Общинският съвет в четвъртък. Посланикът на Република Казахстан в България г-н Темиртай Избастин е направил предложение до кмета на район "Триадица" улицата да се кръсти Астана в чест на 25 годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и неговата държава. Тя се навърши през юни 2017 г.

„Този символичен акт ще укрепи още повече приятелските отношения с Казахстан“, смята общинският съветник инж. Симеон Славчев, който е сред вносителите на предложението.

Комисията взе и решение за преименуване на двете спирки на градския транспорт в близост до сградата на Българска телеграфна агенция от „Полиграфически комбинат” на „Българска телеграфна агенция”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони