България с най-доброто на Лигата на нациите в Пловдив

Мъжкият национален отбор по волейбол ще разчита на всичките си звезди за срещите от група 19 на Лигата нациите в пловдивската зала „Колодрума“ този уикенд. Към състава на „лъвовете“ се присъединяват центровете Виктор Йосифов и Николай Николов, както и либерото Теодор Салпаров, които получиха по-дълга почивка от селекционера Силвано Пранди.

Пловдив за пръв път приема срещи от турнира, като останалите отбори в групата са САЩ, Иран и Сърбия.

„Вече имаме прекрасни резултати в посещаемостта на залата от 3000-3500 човека на женски волейбол – заяви кметът на града Иван Тотев. - Това ни окуражава, че ще успеем да възпитаме още по-многобройна волейболна публика. Сигурен съм, че ще стане страхотен празник.“

„Лъвовете“ са 12-и преди последния уикенд от груповата фаза и нямат шанс да се класират на финалите в САЩ. Целта пред тима е запазване на мястото в елита на Лигата и обиграване за олимпийската квалификация във Варна през август.

Междувременно руският „Зенит“ (Казан) официално представи Цветан Соколов като ново попълнение на тима. Родната звезда заменя на поста диагонал капитана Максим Михайлов, който ще се преквалифицира като посрещач.

Коментари

Задължително поле