България с първи рекорд на игрите: : Григор Димитров напусна селото 3 часа след загубата

Палмата за най-бързо напускане на олимпийското село след състезание в Рио 2016 е българска. Още в първия състезателен ден звездата на родния тенис Григор Димитров загуби експресно за 64 минути в олимпийския парк от хърватина Марин Чилич (1:6,4:6) в 14 часа местно време. И със същата светкавична скорост точно в 17 ч, придружаван от баща си Димитър Господинов, Гришо напусна селото в посока летище „Антонио Карлош Жобим”. Българският №34 в световната ранглиста сам и за своя сметка е променил билета си за полета към САЩ.

Спартанската обстановка и въобще организацията на олимпийския турнир видимо не се понрави на българския ас. По принцип той избягва турнирите в Южна Америка, а сега преди старта неофициално сподели, че не е нормално тренировките да са с четирима на един корт. Имаше забележки и към други компоненти в организацията. Всичко това недвусмислено загатна, че Рио 2016 не е неговият турнир.

Междувременно нищо подобно не влияе на железния Новак Джокович. Сръбската мегазвезда продължава да радва всеки, който му поиска снимка в селото. Ноле много иска тази титла и ще я спечели, убедени са колегите от Белград. Въпреки че тази нощ жребият го изправи срещу един от неудобните му съперници – аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, от когото загуби мача за бронза на олимпиадата Лондон 2012.

Тази нощ към България тръгва колоездачът Стефан Христов, който имаше малшанса да финишира в болницата след нелеп инцидент по трасето. При смяна на настилката по трасето стана критична ситуация и в стремежа си да предпази групата от масово падане българинът изхвърча от трасето.

„В болницата са направили скенер и всички необходими изследвания – каза за инцидента д-р Стефан Стругаров, главен лекар на олимпийската ни делегация.- Христов има охлузвания, натъртил е лявата част на гърдите си и рамото. Обездвижили сме тази част на тялото и няма опасност да пътува. В девет сутринта бяха заявени да напуснат олимпийското село с треньора си Тодор Колев."

Коментари

Задължително поле