България – Унгария чак през 2021 г.

Съдбата на България и евентуалното класиране на Евро 2020, както ще се нарича европейското през 2021-а, ще се реши чак догодина. Виктор Манталиани, канадският вицепрезидент на ФИФА, обяви, че няма да има нито един мач ва национални отбори до 31 декември. За нас най-важен е баражът България – Унгария и евентуално след това дуелът срещу Румъния или Исландия. Мачовете трябваше да са в края на март, след това бяха преместени за юни, за да „отидат“ в късна есен.

„Основният проблем през изиграването на двубоите е пътуването между различните държави – каза от офиса си във Ванкувър пред агенция Асошиейтид Прес Манталиани, който е президент на КОНКАКАФ (конферацията на Централна и Северна Америка). – Завършването на националните първенства са приоритет на ФИФА. Септември все още е част от плана за националните отбори, но все повече става ясно, че сигурно ще отпадне. Мисля, че мачовете ще започнат през март 2021 година. Това се отнася за всички краища на света. Освен това е честно тези двубои да са с публика, а през 2020 година това едва ли би се случило. Календарът ще се сгъсти много и за квалификациите за Мондиал 2022, и за Евро 2020, и за първенствата на другите континенти.“

Ако ФИФА и УЕФА се разберат за тази мярка, БФС трябва да удължи договора на селекционера Георги Дерменджиев, който изтича в края на този месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ