Българи искат да купят евтино имоти в Одрин, брокери отказват заради закон

Български граждани се консултирали с брокери в Одрин за цените на имотите в града, но инвестиционният им мерак секнал след като били информирани: "В Текирдаг може да купувате, но тук – не!"

Това става ясно от публикации в турските медии в последните дни, пише 24rodopi.com.

Българи и гърци, привлечени от благоприятните валутни курсове, купуват имоти в северозападната турска гранична провинция Одрин, твърди „Хюриет”. От известно време Одрин привлича купувачи от района на Комотини в Гърция, но сега и български граждани проучвали възможностите на пазара на недвижими имоти в града и периферията му, тъй като обезценяването на турската лира прави цените на жилищата относително по-евтини за тях.

"Преди продавахме до 2-3 жилища на година, предимно на гръцки граждани от турски произход, но сега имаме 10 сделки", казва Серхат Чекер, ръководител на Асоциацията на консултантите по недвижими имоти в Одрин.

"Много българи също искат да купят жилище в Одрин, но законът не позволява на тези, които нямат двойно гражданство, да придобият имот в населено място до 200 км от границата. За изселници няма проблем, но ако си само български гражданин в Одрин няма как да станеш собственик на апартамент тук. Затова пък ограничението не се отнася за Чорлу и Текирдаг", посочва Чекер.

Имало гърци с придобити по няколко имота, които отдавали под наем.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти