Българи купиха 5 от любимите яхти на Джеймс Бонд

Британската компания Sunseeker London се завръща на нашия пазар с нов представител

Повече хора от средната класа си купуват лодки

5 от любимите яхти на Джеймс Бонд са продадени миналата година на българи за общо 17.5 млн. лева. Малко от тях могат да бъдат засечени по родното Черноморие, защото собствениците им предпочитат да летят с тях по вълните на Средиземноморието заради по-добрите климатични условия и прекрасната инфраструктура, изградена за луксозните морски лимузини.

Това каза за “Труд” новият представител за България Никола Костов на известната в цял свят марка Sunseeker, след като Великобританската компания обяви, че се завръща и продължава работата си на нашия пазар. Произвежданите от нея яхти в Пуул, Дорсет, са участвали в четири последователни филма за Джеймс Бонд. Сред феновете на марката са Кими Райконен, Луис Хамилтън, Никол Кидман, както и Еди Джордан, който освен известен състезател по моторни спортове и телевизионен водещ е и един от най-големите фенове на яхтинга със закупените до момента свои 7 лодки Sunseeker.

“Конкретно нашите яхти могат да бъдат закупени само от хора с възможности, но все повече хора от т.нар средна класа си купуват лодки. Повечето от тях първо си наемат, но с течение на времето се запалват необратимо и преминават към покупка. Голяма част от тях ги отдават под наем, когато не плават с тях. България все още е далеч от страните с традиции в яхтинга, но има тенденция хората да го припознават като най-добрия начин за почивка”, посочи Никола Костов. Самият той за последните 11 години е участвал в продажбата на над 150 яхти. Вече като едноличен представител на Sunseeker Bulgaria, част от Sunseeker London Group, ще сътрудничи директно със Гари Клийвърли, който е директор “Продажби” за Източна Европа.

Скоро започва сезонът на яхтените изложения. Първото е в Кан от 11 до 16 септември,където Sunseeker участва с цялата си флотилия, а на следващото в Монако от 26 до 29 септември за супер луксозни, мега лодки с над 30 м дължина, ще покаже две от най-големите си, които стигат до 131 фута и са по над 17 милиона паунда. Великобританската компания е с главен офис в Лондон и 41 представителства в над 20 държави в Европа и Северна Африка. Приходите й за миналата година достигат над 200 милиона паунда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл