Български стартиращи фирми с достъп до капитали от Германия

Българските стартиращи малки фирми ще имат достъп до капитали от целия свят. Това става възможно след като Българска фондова борса (БФБ) стана партньор на Дойче Бьорзе Венчър Нетуърк (Deutsche Börse Venture Network).

Стартъпите и малките и средни предприятия (МСП) от нашата страна ще имат бърз и лесен достъп до капитали в Германия и цял свят чрез това партньорство.

Дойче Бьорзе Венчър Нетуърк  (ДБВН) е екосистема, която се състои от 460 рискови инвеститори от 32 страни по света. 200 компании са членове на тази екосистема и те са успели да наберат общо 4,6 млрд. евро финансиране от 2015 г., когато е основана ДБВН.

Българските компании - кандидати за влизане в ДБВН трябва да отговарят на поне три от следните критерии: - за стартиращи предприятия в ранен етап – да имат не по-малко от 1 млн. евро приходи, да покриват някои специфични бизнес индикатори като например голям брой нови потребители или голям растеж на клиентската база и др., да имат добре известен инвеститор и привлечен капитал от над 1 млн. евро;

- за по-зрели компании – да имат не по-малко от 10 млн. евро приходи;

-да отчитат годишен ръст на приходите от поне 30%, годишна нетна печалба над 0,5 млн. евро, собствен капитал над 5 млн. евро, добре известни водещи инвеститори и привлечен капитал над 10 млн. евро.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес