На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

Български студент от Американския университет у нас победи участници от 51 държави в световно състезание

Стефани Костадинова, четвъртокурсничка в Американския университет в България, спечели първо място в глобално състезание, организирано от Credit Suisse Research Institute. Тази победа осигури на Стефани участие в Световния икономически форум, който се проведе в Давос, Швейцария. Основният фокус на дискусията, в която се включи тя, беше бъдещето на монетарната политика.

„Имах невероятния шанс да представя идеите си на Световния икономически форум в Давос. Срещнах вдъхновяващи хора – световноизвестни изпълнителни директори, лидери на банки, ръководители на институции, политици, предприемачи, изтъкнати професори и много други. Никога не съм си представяла, че ще мога да участвам в подобен форум на 22-годишна възраст“, сподели Стефани след участието си на световното събитие.

Състезанието Credit Suisse Research Institute Academy Challenge стартира през лятото на 2016 г. с цел да насърчи студентите да изследват някои от най-важните социални и икономически промени в световен мащаб. В надпреварата участваха младежи от 115 университета от 51 държави, пред които изпъкна българката. 20 от най-добрите кандидатури бяха отличени в първи кръг. Финалистите имаха възможност да разработят доклади заедно със световно признати професори от университети като Harvard, Berkley и др. Докладът на Стефани Костадинова е на тема „Бъдещето на монетарната политика“ и ще бъде публикуван тази пролет. Тя работи по него с изследователите от Credit Suisse Оливер Адлер и Золтан Позар, както и с проф. Дейвид Йермак.

Стефани Костадинова изучава две специалности в Американския университет в България – „Икономика“ и „Бизнес администрация“. Критично мислене, практическа насоченост, интерактивен подход и тясна връзка с бизнеса са само част от образователния модел на АУБГ, които помагат на Стефани и на всички студенти на университета да успяват в целия свят. АУБГ предоставя възможности за получаване на знания от широк кръг дисциплини, съчетано с тясна специализация. Талантливи студенти от цял свят избират университета у нас и заради двете дипломи – от САЩ и България, интердисциплинарно обучение и разнообразие от академични програми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.