Стартираха „Ученически игри 2019“ в Благоевград

Един месец безплатни прегледи за глаукома във ВМА

Ангел Джамбазки: „Родител 1“ и „Родител 2“ е дискриминация, въведете пол „+безкрайност“

53-годишна жена загина при пожар в дома си в град Искър

Генералният мениджър на „Силвър Стар” в България Ролф-Юрген Заерле: Новите Мерцедеси изпреварват и самолети в технически план Предлагаме автомобили за по-малко от 500 лв. на месец, защото вярваме в сбъднатите мечти

Българин изчезна на остров Санторини

Горанов: Позицията на ГЕРБ за изборното законодателство се промени заради усещането, че се отдалечихме от хората

Александър Симов: БСП не влиза в политически договорки

Д-р Атанас Мангъров: Няма опасност за плода на бременната жена, болна от морбили

Как руса сервитьорка сервира капучино?

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Оттеглихме промените в прага за преференциите в Изборния кодекс заради стабилността на държавата

Прокурор Русинова за случая в Нови Искър: Когато Георги е бил арестуван е говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

Томислав Дончев: Решението за прага на преференциите беше грешка

Проф. Калин Гайдаров: До случая в Нови Искър е довело както развитието на състоянието на убиеца, така и вътрешни проблеми в семейството

Разчистени са токсичните отпадъци, изхвърлени край гара Яна

Бъчварова: Всички цистерни в Хитрино са обработени

Всички цистерни в Хитрино вече са обработени до ниво, което позволява по-нататъшни операции с тях. Не всички са на 100% изпразнени, но има възможност да бъдат премествани. Това обяви министър Румяна Бъчварова след заседания на кризисния щаб, в което е участвал и премиерът Бойко Борисов. „Важно е да кажем на населението, че 15 фургона пътуват насам. Тази вечер ще бъдат разтоварени на място, което ще позволи след това да бъдат разположени“, каза Бъчварова.

Не е безопасно за жителите да влизат в къщите все още, докато не бъдат свършени окончателните проверки. Може да има обгазяване на ниските места, това би било опасно. Направен е план за утрешните действия. Прокуратурата е приключила първоначалния оглед и е дала разрешение спасителите да продължат с по-нататъшните действия.

Министър Ивайло Московски уточни, че са направени насипи с фракция, започва се от последната дерайлирала цистерна, условно 12-та. Там ще влезе железопътна механизация – кран 60 тона, който ще започне работа утре сутринта. Започва изтеглянето й.

След изваждане на безопасно място на всяка една от цистерните се прави окончателен оглед от следствие и прокуратура. Има подготвена площадка, където ще се складират извадените цистерни. Ще се обработят с азот и ще се транспортират до площадката на собственика в Русе. Вероятно всичко ще отнеме 4-5 дни, зависи от метеорологичните условия.

28 пожарникари и спасители остават на дежурство да обезопасяват местопроизшествието. Ниските температури доведоха до това, че трябва да се сменят много по-често, да се осигури топла храна. Все още изтича газ, поради което в ниските места, в избените помещения в северните помещения на селото може да се усеща мирис на газ, каза гл.комисар Николай Николов. В никакъв случай хората, които се допускат да си нахранят животните, не трябва да пушат цигари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.