Бъчварова свика кризисен щаб заради атаките в Германия и Турция

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова е свикала кризисен щаб във връзка със ситуацията в Германия и Турция.

На срещата ще участват представители на службите, военните и външно министерство. Вътрешният министър заяви, че щабът трябва да реши дали има нужда от въвеждането на допълнителни мерки за сигурност в страната.

“Виждаме в Германия е поразена мека цел. Още вчера сме засилили контрола по границата с Турция, по висока степен на бдителност на органите. Ще видим дали това е достатъчно в момента. Мерките могат да бъдат и по-засилени, дипломатически контакти”, коментира пред журналисти министър Бъчварова.

По-рано главният комисар на МВР главен комисар Георги Костов обяви, че няма конкретна заплаха за терористичен атентат на територията на страната ни. Той увери, че МВР е взело всички мерки за засилване на сигурността.

Посолствата, които са на територията на столицата се охраняват денонощно от полицейски сили, от сили на дирекция „Жандармерия“, каза ст. комисар Младен Маринов на брифинг във връзка с планираните мерки за сигурност, които СДВР ще вземе за предстоящите коледни и новогодишни празници.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. правилната мярка, е да пратим всички бежанци, заедно с евроатлантическите подлоги в берлин!

  2. Боклуци вие за вас се страхувате , за българския народ не ви пука , окрадохте го за тези . 27 . години , никаква социална политика нямате за народа , крадливи престъпници , боклуци нагли , народа ви умира от глад , вие лагери за емигранти правите , за да окраде ти парите за имигранти те .. престъпници нагли , бесилото ви е малко .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.