Бягат от коронавируса край италиански езера

Нараства интересът към имоти край италианското езерото Маджоре.

Взимат вили под наем

Романтичните гледки привличат купувачи

Нарастват покупките на имоти край езерата в Северна Италия. Компания за имоти е направила девет сделки с такива имоти само за два месеца, което е с пет повече спрямо същия период на миналата година. “Вирусът променя това, което искат хората - сега всички търсят гледка към езерото и голяма площ”, казва Сара Занота, управляващ директор на местна имотна компания.

Нарастват запитванията не само за покупки на имоти край езерата, но и за взимане под наем.

Чуждестранни купувачи, почти всички от които от Централна и Западна Европа, съставляват 65% от пазара на имоти на езерото Маджоре, сочат данни на Sotheby’s International Realty. Швейцария е съвсем наблизо, а Мюнхен - на шест часа с кола, но районът е популярен и сред френските, британските и белгийските купувачи.
“Неотдавна финализирахме сделка за германски клиент, който купи на майка си голям имот с външна площ и красиви гледки, той беше разтревожен за нея”, казва Дилета Джорджоло Спинола, ръководител на отдел “Продажби в Централна и Южна Италия” в Sotheby’s.

“Всеки преосмисля живота си”, коментира Бил Томсън, ръководител на отдела за Италия в консултантска компания. Търсенето от местни купувачи също расте. Запитванията за покупка от италианци са се увеличили с 20%, а запитванията за наем на имот са се повишили със 70 на сто. Запитванията за имоти с големи градини и басейни нарастват, тъй като жителите на Милано търсят повече открити пространства.

Според Спинола езерото Комо е популярно сред руските милиардери и американците - актьорът Джордж Клуни притежава вила там от 2002 г., но езерото Маджоре е не по-малко красиво.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти