Ваксинират цял град в Китай за за 5 дни заради огнище на Covid-19

Властите в китайския град Жуйли на границата с Мианма са си поставили за цел за пет дни от днес да ваксинират всичките около 300 000 жители на града заради появата на огнище на коронавируса, предаде БТА.

От вторник насам в Жуйли са потвърдени общо 16 случая на ковид, като 12 от заразените са китайци, а останалите - граждани на Мианма. Китайската централна телевизия показа опашки от хора, които чакат да бъдат ваксинирани. Вчера представител на комунистическата партия в града каза за телевизията, че в Жуйли са пристигнали 159 000 дози ваксина.

Телевизионни кадри показаха опустелите улици, след като градската управа нареди на хората да останат под домашна карантина и затвориха магазини и бизнеси, които не са от първостепенно значение. Властите казаха също, че ще засилят контрола по границата с Мианма, за да не допуснат незаконно проникване на хора оттам.
Това е първият случай, когато в Китай ваксинират цял град заради огнище на ковид.

Днес Националната здравна комисия съобщи, че вчера в страната са извършени около 6,8 милиона ваксинации срещу КОВИД-19, с което общият брой на поставените ваксини е достигнал 126,62 милиона, отбелязва Ройтерс.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия