Валентин Радев за трагедията край Своге: МВР е сигнализирало за много катастрофи на този път

Служители на МВР многократно са подавали сигнали за многото катастрофи на пътя, на който в събота – 25 август, стана тежка автобусна катастрофа с 16 загинали. Това обяви пред БТВ министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Министърът потвърди, че АПИ са подканяли фирмата да ремонтира участъка от пътя, защото той все още е в гаранция и държавата няма как да се намеси в случая.

Той напомни, че разследването на трагичния инцидент продължава. По думите му всички служби се справят много добре в ситуацията и са реагирали адекватно. Все още не се знае каква е конкретната причина за инцидента – дали субективния фактор на водача, състоянието на превозното средство и пътната настилка, допълни Радев.

Относно инцидента с бащата на президента Румен Радев – Георги Радев, министърът подчерта, че лично е разпоредил проверка защо той не е отразен в бюлетина на МВР.

Подходено е неграмотно и некомпетентно в този случай, коментира министърът на вътрешните работи. Според него в случая неправомерно е наказан човекът с увреждания с триколката.

Очаква се вътрешната проверка по случая да приключи днес.

Коментари

Задължително поле