Валентин Радев за чумата: Всички, които отиват в засегнатите райони, разнасят зараза

Всичко, което досега сме направили срещу чумата, е законно. Това заяви от парламентарната трибуна вътрешният министър Валентин Радев относно мерките срещу заразата по дребните преживни животни в Странджанско.

"Ситуацията наистина е кризисна, затова създаваме Кризисен щаб. Опасността е реална. Създадохме местен координационен щаб, министрите също ще отидем там. Искаме хората да ни виждат и да съдействаме за разбиране на ситуацията“, обяви той.

Вътрешният министър предупреди, че всички, които отиват в засегнатите райони, разнасят зараза. „Всички, които идват да помагат на баба Дора или на когото друг поискат, не съзнават, че това е пренасяне на зараза. Ще бъдем строги, не защото не трябва да знаете какво става там, а защото разнасяме зараза“, посочи министърът. „Ако искаме да се опазим - това е начинът“, подчерта той.

„Благодаря на опозицията искрено, защото в такава ситуация със сигурност се правят грешки. Колегите ни може да не ни направят забележка, защото ни вярват повече от опозицията. Посочихте ни някои от нещата, за които се поправихме“, обърна се Радев към БСП. „Молбата ни е всички да направим така, че да повишим доверието на гражданите. Те да разберат колко е голяма опасността“, добави той.

Валентин Радев призова за дисциплинираност, а хората да изпълняват всички указания на МВР по отношение мерките за превенция на разпространяване на заразата.

Коментари

Задължително поле