Валери Симеонов: Гласуваните текстове в Закона за вероизповеданията са национално предателство

Снимка: Архив

Турската държава постоянно прави провокации към България - текстовете, с които позволихме финансирането на вероизповеданията отвън, са национално предателство, заяви пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов във връзка с с изявленията на турския външен министър Мевлют Чавушоглу за приетите от парламента промени в Закона за вероизповеданията.

Според него гласуваните текстове са национално предателство, тъй като се е позволило на вероизповеданията да получават финансиране от чужбина. Попитан кой е предателят, Симеонов посочи: „Видяхте кои гласуваха“.

„Както искайте го приемайте. Това не е за първи път, не е за последен. Не мисля, че има пряка връзка с евроизборите. Постоянно си правят някакви провокации, както беше с турските учебници, в които България беше включена в границите на Турция. Както беше с изявленията на Ердоган на предизборен митинг, че са му близки до сърцето региони като Кърждали. Това са едни непрекъснати сондажи на турската държава по отношение на жизнеността на инстинкта за самосъхранение на България“, заяви Симеонов.

Според него от изслушване на външния министър надали ще се разбере кой знае какво.

Коментари

Задължително поле