Валери Симеонов за проверката на имотите му: Ще ударят на камък, нямам никакви притеснения

Лидерът на НФСБ се закани да даде на съд човека, който е подал сигнала

"Весело е, тоя път ще ударят на камък. Нямам никакви притеснения" - така реагира лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред медии в Народното събрание на новината, че прокуратурата е възложила на КПКОНПИ да го провери за няколко имотни с делки на занижени цени в годините назад от 2004, 2005 и 2008 г.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се закани, че като се разбере кой е човекът, подал срещу него сигнала до главния прокурор, ще го осъди. "Досещам се откъде. От една особа", каза Симеонов, като уточни, че не е свързано с изказването му от днес за оставките, а от предишните дни.

"Това са фирмени баланси и имоти, проверено е един милион пъти и от НАП. Проверявано е и от служби. Имаше сигнали срещу мен, аз съм проверяван и като физическо лице. Спокоен съм. Тоя път ще ударят на камък, просто няма как", коментира Симеонов.

Той уточни, че сделките са сключвани на реални цени. Конкретно за имота в Бургас, при която неговата фирма "СКАТ" ООД е купила 875 кв. м за 850 815 лв., Симеонов обясни, че става въпрос за абсолютно законна сделка на огромна цена.

"Там съм купил квадратен метър трева, за да мога да си уредя имота към сградата на СКАТ, която съм купил от частно лице на цена 2000 лв., без малко. Трева, не апартамент!", възкликна Симеонов. "Нарочно, защото настоях пред Димитър Николов да си вдигна цената. Три пъти я вдигнаха", обясни лидерът на НФСБ. И допълни, че там е построена кооперация.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България