Валери Симеонов: По лични съображения не виждам причини да подам оставка

Казвам истината и стоя зад своите думи. Боли - не боли, това е истината, заяви вицепремиерът

Когато г-н Борисов, г-н Каракачанов и г-н Сидеров поискат оставката ми по политически причини, аз ще я дам. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов след среща с работодателските организации в Министерски съвет.

„Всеки може да иска оставка, особено политически партии. Тя представлява самостоятелно решение за освобождаване на определен пост или длъжност. Причините могат да са лични, морални, ако човекът е допуснал грешка, а втората е в резултат на политическо решение. Такова решение може да вземе Политическият съвет на коалиционен съвет ГЕРБ – Обединени патриоти. Аз съм на тази длъжност не по мое желание, такова беше решението на коалиционния съвет. Когато политическия съвет реши и поиска оставката ми, аз ще я дам. Става въпрос за мнението на трима души – г-н Бойко Борисов, г-н Красимир Каракачанов и г-н Сидеров“, обясни той.

По лични съображения не виждам причини да подам оставка. Аз казвам истината и стоя зад своите думи. Боли - не боли, това е истината. Винаги съм казвал истината и ще продължавам да го правя. Протести на БСП не ме притесняват. Нормално е те да искат оставка. Нека си ги събират, да си ги карат с рейсовете от различни градове, уточни вицепремиерът.

Коментари

Задължително поле