Валери Симеонов: Приветствам решението на парламента за закона за приватизацията

Приветствам решението на парламента , с което отпаднаха тези два параграфа от Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов пред журналисти в парламента.

„Мисля, че останалото е достатъчно разяснено“, обяви той. „Мога да кажа само, че съм доволен от развитието на нещата“, коментира вицепремиерът.

Проверките по морето са проверки на институциите, на контролните органи, които получават подкрепа от мен, заяви Валери Симеонов в пленарна зала по повод реплика на председателя на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, че трябва да се работи в интерес на държавата, независимо дали става въпрос за обекти по морето, или за такива вътре в страната.

„Аз нито съм организатор, нито съм водача, нито Фюрера, или какъвто там да било на проверките“, заяви Симеонов. „Проверките са стандартни и не се провеждат нито първа, нито втора, нито пета година, а всяка година. Това е изцяло в моите правомощия, както и контролът върху приватизационните и следприватизационните сделки“, каза вицепремиерът в отговорът на репликата на председателя на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров: „Нали работим в интерес на държавата, нали това ни движи винаги, независимо дали ще се занимаваме с обекти към морето, или с такива „в сърцето на България“ трябва принципът да е един и същ“.

„Поемам ангажимент да предоставя въпросния договор за концесия на злато през моя колега Томислав Дончев, който съм сигурен, че няма да има нищо против“, заяви Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика