Вандали вилняли в парк „Колю Фичето” в Търново

Злосторниците разбили чешма и съсипали масивните кошчета за смет

Вандали са вилняли в парк „Колю Фичето” във Велико Търново. Чешмата в мястото за отдих, която бе подлагана на критики от знайни и незнайни архитектурни корифеи и разбивана на няколко пъти, бе възстановена преди седмица и красеше парка. В събота сутринта обаче и трите лъва бяха откършени и захвърлени на метри от чешмичката. Кошчетата за боклук, доста масивни и красиви, бяха преобърнати и изтърбушени.

Собственици на домашни любимци, които от месец били преследвани от полицията, заради жалби на двама недоволстващи в квартала, че разхождат там животните си, в злополучния ден се опитали да поправят непоправимото в парка.

"Собствениците на домашни любимци и фирмата по поддръжката на парка всяка сутрин чистим зелените площи от нощуващите там бездомници и тийнейджъри злосторници.

Редовно сред „реликвите” са изпочупени стъклени бутилки, спринцовки, кутии от сок, използвани памперси, които майките с детски колички не са си направили труда да хвърлят в близкото кошче. По повод празниците вече има откършени десетки борови клони", споделиха възмутени търновци.

Коментари

Задължително поле