Ванеса Морган осъди расовото неравенство

Актьорите също недоволстват 

Звезда от “Ривърдейл” призна, че от всички в екипа, тя получава най-ниската заплата 

Тъмнокожата актриса Ванеса Морган, известна с ролята си на Тони Топаз в телевизионния сериал “Ривърдейл”, излезе с изявление, в което осъди расовото неравенство в Холивуд. Миналата седмица Морган публикува на своята страница в Twitter обвинителен пост със следното съдържание:

“Уморих се от начина, по които чернокожите хора се представят в медиите. Уморих се да ни изкарват като опасни и порочни главорези, които плашат всички. Уморих се също във филмите и телевизионни сериали да ни канят за представяне на плоски персонажи, действащи като приятели на белите актьори, които играят главни роли. Или просто ни използват като реклама за етническо и расово многообразие, но не ни е позволено да се реализираме в самото шоу.”

Няма никакво съмнение, че Морган намеква именно за поредицата, в която участва - “Ривърдейл”.

“Много е лошо, че от главния актьорски състав, аз съм единствената чернокожа изпълнителка. Да не говорим, че получавам и най-малката заплата. Момчета, мога да говоря за това с дни наред. Но въпреки това моят статус в “Ривърдейл” няма нищо общо с моите приятели от актьорския състав. Те не участват в писането на сценария. Няма нужда да ги атакувате. Те нямат авторски права и знам, че ме подкрепят”, допълни Ванеса.

Морган се присъедини към “Ривърдейл” през втори сезон. Нейната героиня Тони започна романтична връзка с Черил Блъсъм (Мадлин Пеш) и с течение на времето тази двойка се превърна в една от основните в поредицата. В началото на третия сезон Морган влезе в основния актьорски състав.

Коментари

Задължително поле