Ваня Стамболова с плачевни разкрития във „Фермата“ за условията в спорта

Участието във „Фермата“ на европейската шампионка по лека атлетика Ваня Стамболова даде възможност на почитателите й да чуят от първо лице както за щастливите, така и за тежките моменти, които спортистката е преживяла.

Наскоро тя разкри, че един от най-ужасните й периоди е бил, когато през 2007 г. беше уличена в употреба на допинг и получи наказание за две години. Тогава всички я изоставили и тя можела да разчита единствено на семейството и треньора си.

В играта „истината или се осмеляваш“, която фермерите разиграха помежду си, Ваня направи още едно драматично признание, свързано с кариерата й. Атлетката разказа, че в миналото имала предложение да се състезава за друга държава. При това офертите били не една, а две, като по-сериозната идвала от Турция.

Ваня обяви, че тогава не се е замислила много върху предложението от южната ни съседка, въпреки че финансово щяла да бъде много по-добре подсигурена, отколкото е сега. Основната причина, поради която отказала да се състезава под турското знаме, била, че става въпрос за мюсюлманска държава и че очаквала българите да са настроени негативно. Чувството на срам, което щяла да изпита, било водещо при отхвърлянето на офертата.

Стамболова обаче даде да се разбере, че съвсем нямало да залага толкова на патриотизма си, ако дойде предложение от друга държава и тогава най-вероятно тя би се възползвала от офертата.

Лошите условия, в които родните спортисти са принудени да се подготвят, бяха тема на разговор между нея, волейболната звезда Владо Николов и останалите фермери. Тогава Владо обясни, че парите, които се предоставят от спортното министерство, помагат на състезателите единствено за подготовката им. Останалото всеки спортист трябва да си го изработи сам.

Трудности има и от факта, че в София няма достатъчно зали, а в наличните положението е плачевно. Николов даде пример със зала „Христо Ботев“, в която температурите са почти равни на тези навън. Това прави подготовката на професионалните спортисти изключително трудна и най-добрите често се отказват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл