Варна е домакин на най-големите състезания по карате киокушин

Светилото Канчо Хацуо Рояма ще даде старт на битките в Европейското за мъже, жени и ветерани, и на Световното за младежи и девойки

България и Варна са за първи път домакини на едни от най-големите първенства по карате киокушин в света.

От 7 до 9 декември в Двореца на културата и спорта ще се проведат 2-то Европейско първенство за мъже, жени и ветерани и 6-тото открито Световно първенство за младежи и девойки. 750 състезатели от 32 страни ще премерят сили за медали и златни купи.

Русия се представя с най-много участници- 116, България и Казахстан с по 82 -ма, а Япония с 52-ма. Двете първенства се организират от Световния киокушин съюз с домакинството на Българската карате киокушин федерация.

Специално във Варна пристигна, за да даде старт на битките, едно от най-големите имена от света на киокушин-Канчо Хацуо Рояма/9 дан/, ученик на създателя на този боен спорт Мас Ояма. Той посочи, че след неговата смърт преди 25 години в света са се появили много малки организации и едва през 2011 са се обединили, което е вдигнало нивото на подготовка и състезания в този най-добър и силен стил.

В момента Русия е най-голямата сила в този спорт. България има сериозно място в организацията на състезания в световно ниво.

Хацау Рояма посочи, че дори и в Япония не са предоставени такива условия, каквито във Варна и в хотела -домакин в курорта"Св.Св.Константин и Елена", където са отседнали състезателите.Световното първенство за мъже и жени 2019 ще бъде в Казахстан, обяви Сенсей Александър Пичкунов, генерален секретар на Световния киокушин съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони