Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Варна чества 139 години от Освобождението си Провъзгласили го половин година след Санстефанския договор

Варна чества 139 години от Освобождението си от турско робство с благодарствен молебен, отслужен от Варненския и Великопреславския митрополит Йоан.“Духовно-просветният център „Св.Архангел Михаил“е специално място за празника, защото тук на 27 юли 1878 г. варненци са посрещнали с хляб и сол руските войски, предвождани от генерал Столипин. Помним тяхното дело, пазим своята история, защото историята е разказ за свободата“, каза в словото си кметът на града Иван Портних.Поздравления към варненци отправи генералният консул на Руската федерация Сергей Лукьянчук.

Варна се е освободила половин година след Санстефанския договор. Съдбата й се решава на масата на преговорите с тежката дума на германския канцлер Ото фон Бисмарк.Връхлитайки в резиденцията на турските делегати, той ударил по масата с ултиматум да предадат Варненската крепост на руските войни, припомниха от Музея на Възраждането в града.

На празника си Варна получава дарение -Гарибалдийско знаме, притежавано от италианския професор по история Алберто Кафарелли. Знамето става част от изложбата“Аргонавти на свободата“ в Музея на Възраждането, която беше открита през месец май от Анита Гарибалди, правнучка на големия революционер.Знамето е било на Винченцо Пиетрогранде, който като младеж става доброволец в армията на своя кумир Джузепе Гарибалди.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.