Варненци откриха плажния сезон

Варненци откриха плажния сезон в изборната неделя. Въпреки че по план първите спасителни постове трябваше да заработят на 24 май, пороите в петък и събота не дадоха никакъв шанс и на най-запалените фенове на морските бани, но слънцето в неделя изкара хората на пясъка.

Вероятно заради това в часовете до обяд избирателната активност във Варна бе най-ниска в цялата страна. Зажаднели за тен жители на града опънаха хавлии върху все още мокрия пясък.

Малцина наеха чадъри, които и този сезон струват 5 лв., както и шезлонгите. На първите оборудвани вишки в пет зони на варненския плаж се вееше червен флаг, въпреки че морето бе гладко като тава. Забраната за плуване бе заради все още студената морска вода, която не надвишава 16 градуса.

Затова нарушители нямаше, но край Трета буна смелчаци изпробваха уменията си в уейкборд базата. На пост бяха и първите плажни медици, които засега дежурят с един реанимобил на варненския плаж.

След 1 юни ще заработят пунктовете и спасителните постове на цялата ивица, която бе почистена и обработена против кърлежи в навечерието на сезона. Цяло лято крайбрежната алея ще се мие машинно, а по нея от 8 до 23 ч вече вървят две атракционни влакчета. Транспортът от Морска гара до Четвърта буна струва 2 лв., а от Калните бани до края на алеята - 1 лв., като децата до 8 г. се возят безплатно.

В неделя по обяд влакчетата пътуваха пълни, а крайбрежните заведения бяха окупирани от клиенти. В магазините в града стриктно се спазваше забраната за продажба на алкохол, като продавачи отказваха да маркират дори безалкохолна бира.

Коментари

Задължително поле