Вдигат кооперации в близост до метрото

Предприемачите търсят терени на 400 до 600 метра от спирка на столичното метро.

Предпочитат южните квартали

Поскъпват имотите в „Сухата река“

Най-голямо търсене на жилищни имоти има в южните квартали на София, както и в районите покрай метрото, разказаха брокери. Строителните предприемачи се опитват да отговорят на търсенето на пазара. Затова вече има трайна тенденция инвеститорите да търсят терени за изграждане на жилищни сгради, които се намират на 400 до 600 метра от спирки на метрото, равняващи се на ходене пеша между 10 и 15 минути. 

Новите линии на метрото оказват съществено влияние върху пазара на имоти в столицата. В квартали по протежението на третия лъч на метрото като „Левски Г“, „Овча купел“ и „Сухата река“ нарастват както сделките, така и цените на имотите. Това дава тласък на строителството на нови жилищни сгради. Очаква се през следващите години инвестициите в столичното метро да провокират интерес към имотите в районите „Левски Г“, „Слатина“ и местността „Къро“.

Голям е и интересът на инвеститорите към южните квартали на столицата. Това се вижда от издадените разрешения за строеж. Рекордьори в това отношение са районите „Витоша“, „Триадица“, „Студентски“, „Лозенец“ и „Панчарево“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти