Фейсбук с нови правила за сигурност за предстоящите президентски избори в САЩ

Путин предлага помощ на Африка без условия

Еди Рама отхвърли искането на опозицията за оставка

Нетаняху върна мандата за съставяне на правителство

Испанската полиция разби банда обирджии, ограбвали домове на футболисти

Руски хакери се маскирали като ирански Атакувани били поне 35 държави, като в 20 нападенията били успешни

Христо Иванов и Атанас Атанасов приемат гаврата на Тома Белев с еврейския народ Лидерите на „Демократична България“ не искат да вземат мерки срещу кандидата им за общински съветник в София

„Пепел от рози“ получи френска награда

Протест пред френското посолство у нас в подкрепа на Северна Македония за ЕС

Вдигат заплатите с ускорени темпове

Колко месеца имам право на обезщетение като безработен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 22 октомври 2019

Трус от 2,6 по Рихтер в района на Доспат

Свинското поскъпна с 45% за година Цената му е рекордна за последните 5 години

Българските купувачи на имоти се завърнаха по морето 60% от сключените сделки са с нашенци

Вдигат складове за отдаване под наем 4 евро на кв.м за наемане на модерни логистични площи

Наемите на модерни складови площи с добра локация в крайградските индустриални зони на София се движат в рамките на 3,60-4 евро/кв.м.

Най-скъп е районът около софийското летище

Нови проекти предстоят в Кремиковци и Враждебна

Стабилното темпо при отдаването под наем на складови площи в София доведе до ръст на ново анонсираните проекти в сектора. Това показва доклад на консултантска компания на пазара на имоти за първото тримесечие на 2019 г. Над 30% от логистичните площи в строеж в столицата са предназначени за отдаване под наем, а останалите са за собствено ползване.

“Излизането на пазара на все повече проекти с площи под наем е предпоставка за по-голям обем сделки и ръст на пазара като цяло. Наличието на повече конкурентни проекти дава по-голям избор на крайния клиент. Очакванията ни, които вече се потвърждават от броя стартирали нови проекти на пазара, са че в периода 2019-2021 г. ще се увеличат както обемът новопостроени логистични площи под наем, така и броят на проектите и ще се разнообрази тяхната локация”, коментира Владимир Гюрджиев, мениджър “Индустриални имоти и развитие на парцели” в компанията.

В София сред мащабните спекулативни проекти, започнати през първите месеци на годината, са логистичен парк с 25 хил. кв.м разгъната застроена площ в Равно поле и логистичен парк с 22,9 хил. кв.м площ в Икономическа зона София-Божурище. Пловдив също се очертава като обещаващ наемен пазар на индустриални имоти. На пазара в София предлагането на индустриални имоти през първото тримесечие на 2019 г. надмина 1,08 млн. кв.м. Със завършването на започнатите проекти нивата на незаетост ще бъдат около здравословните за пазара 3,5%.

Освен традиционните локации в Елин Пелин, Нови Хан, Равно Поле и Източната дъга на Околовръстното шосе, нови проекти предстоят и в Божурище, Кремиковци, Враждебна и по Северната Тангента на столицата. Планирани са и няколко проекта за вътрешно-градска логистика в квартали като Илиянци, Военна рампа, Хаджи Димитър, гара Изток и т.н. Наемите се движат в рамките на 3,60-4 евро/кв.м за модерни складови площи с добра локация в крайградските индустриални зони и между 3,80 и 4,50 евро/кв.м навътре от Околовръстното шосе. Традиционно районът на летището изпреварва тези нива, като там наемите са над 5 евро/кв.м, но тази зона не е показателна за целия пазар.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.