Вежди Рашидов: Ако опозицията е държи така инфантилно, ГЕРБ пак ще управлява

Скулптурът показва оригинал от Рембранд на рождения си ден

Шефът на парламентарната комисия по култура и медии и бивш министър на култърата Вежди Рашидов заяви, че не съжалява, че не е член на сегашното правителство. По БНТ той сподели, че е бил министър достатъчно дълго време, а е настъпил и период на демотивация, заради множеството хора, които са критикували културните му проекти като Ларгото и „Квадрат 500“ в София.

По случай рождения си ден на 14 декември, когато навършва 65 години, Рашидов ще организира изложба с картини в живопис от собствената му колекция, в която място ще намери и оригинално платно на Рембранд.

Скулптурът също така сподели, че синът му е напуснал България, защото децата му са били тормозени в училище заради „просташкия образ“, който някои медии са изградили на Вежди Рашидов. Той допълни, че не съжалява, че не е заел министерското кресло отново и че с радост се завръща в амплоато си на творец.

"Обичам свободията, а не свободата. Искам да се върна към амплоато си на творец. В България никой не е свикнал да се отказва. Благодаря на премиера Борисов, защото бях до последно в кандидатурата, но имам нужда от почивка. Непрекъснато имаше дежурни, които ме обвиняваха в кражби и измами", каза Вежди Рашидов.

Той отбеляза, че и диагнозата за рак също е изиграла ключова роля в решението му, но сподели, че сега се чувства много по-добре.

Рашидов се похвали с предстоящите си изложби, като най-скорошната ще е по повод рождения му ден на 14 декември, където ще се изложат западноевропейски картини в живопис, както и реставрирани картини. Специално място ще намери и платно на Рембранд. Той допълни, че му предстои изложба с лични творби по време на европредседателството, както и изложби в Люксембург и Третяковската галерия в Москва.

Рашидов осъди поведението на опозицията в сегашния парламент, но отбеляза, че ако тя продължи да се държи така „инфантилно“, най-вероятно партия ГЕРБ ще управлява и след следващите избори. Той отбеляза, че общественото говорене е нехигиенично, от което е пострадал и лично той.

Коментари

Задължително поле