Вежди Рашидов за Мая Манолова: Явно някои не са разбрали, че изборите приключиха

Странно ми е, че изборите продължават да се коментират. Явно някои не са разбрали, че изборите приключиха и сега спечелилите трябва да започват да работят. Това не са парламентарни избори, където може да си говорим дълго. Сега е време кметовете да започват да работят, защото градовете са жив организъм. Така коментира внесеното от Мая Манолова вчера искане за касиране на изборите в столицата шефът на парламентарната комисия по култура и член на ПП ГЕРБ Вежди Рашидов пред БТВ.

"Аз съм 100-процентов мъж, но като видя агресивна жена и мустаците ми се смаляват. Какво направи Мая Манолова? Не спря да говори и нищо друго. Тя не е засадила една дърво и не свършила никаква реална работа. Само говорене", коментира Рашидов.

"ГЕРБ спечели най-много общини, не виждам какво трябва да се коментира. Нормално е да не е на 100%, това са избори - има загуби, но те са минимални. Явно Манолова още не е разбрала, че изборите свършиха, някой трябва да работи. Днес Фандъкова полага клетва", посочи Рашидов.

Той заяви, че нито един от кандидатите за кметове не е споменал култура, етнос или идентичност. "Всички искат властта, но никой не казва какво ще прави с тази власт. Смятат, че с един мандат ще направят град - не може, градове се правят стотици години", посочи още той.

Според политика обвиненията, че Фандъкова е спечелила, благодарение на ромските гласове - дели обществото на етноси, а това е недопустимо.

Бившият културен министър каза, че според него Виктор Орбан и Бойко Борисов са най-адекватните европейски политици.

"За мен Бойко Борисов е феномен. Той е жив, емоционален и устойчив. Той има право да се радва, да се сърди и да плаче. На главата му лежат много отговорности и ресори. Нека да му дадем възможността понякога да се ядосва. Напрежението е голямо. Аз влязох здрав и прав, а излязох с рак от властта. За мен Бойко Борисов и Виктор Орбан са най-адекватните европейски политици в момента. Двамата казват най-ясно и точно нещата", допълни той.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика