Тръмп: Над 2 млн. американци можеха за загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

102-годишна италианка се излекува от коронавируса

Махалите изригват с COVID-19 до седмици Без контрол плячкосват контейнерите по градовете

Как при напускане на работа да получа най-много заплати

Двама студенти по медицина са доброволци в областната болница

Красимир Вълчев: Децата учат повече откакто се обучават в електронна среда

Онлайн търговците търсят нови складове

5000 лв. ще е глобата за излизане без маска

Банките финансират 73% от цената на жилищата Вноските по заемите не трябва да надхвърлят 30-40% от доходите

Старши сержант с коронавирус е интубиран в пловдивска болница

Гърците ще празнуват Великден вкъщи

Доц. Атанас Мангъров: Нямам търговски интереси от масовия скрининг за COVID-19

Касабов на нова онлайн среща с УЕФА

По улиците на Ню Йорк бяха разположени мобилни морги

Тръмп и Путин ще обсъдят ниските цени на петрола и санкциите срещу Русия

Вежди Рашидов и посланичката на Франция обсъдиха българската изложба в Лувъра

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна днес с Н.Пр. Флоранс Робин, посланик на Франция в София. На разговора присъства и Клод Шасен, директор на Френския културен институт и съветник в посолството. Срещата с г-жа Робин се осъществява преди предстоящите разговори или среща на Вежди Рашидов с ръководството на Лувъра.

По време на разговора г-н Рашидов и г-жа Робин констатираха, че процесите по предстоящата българска изложба в Лувъра се развиват спокойно. Френското посолство е в постоянен контакт относно реализацията на българската експозиция и има готовност за съдействие за реализиране на изложба, която да представи българската култура в цялото й великолепие.
Г-жа Робин изказа пред г-н Рашидов голямото си задоволство от успеха на предишните две български изложби в Музея Лувър.

Вежди Рашидов уведоми посланичката, че е имал щастието на два пъти да подпише петгодишни рамкови споразумения със световния Музей, след като е уверил музейното ръководство, че България е страна с дълголетна история и е богата на много културни пластове и цивилизации – имаме ценно културно наследство от праисторическите рисунки, от Тракия, Византия, Рим, от развитието на иконописните школи в ранното християнство и много образци на ислямска култура. Работните групи и експертите са специалистите, които се произнасят в детайли за съдържанието, залите и мотото на всяка експозиция.

По време на разговора бе установено, че няма основания за излишни вълнения, тъй като от есента на миналата година нашата страна е уведомена за съставяне на работни групи от експерти по подготовката, както и за посочване на организатор от българска страна. Именно те са оторизирани да посочат експонатите, тематиката и пространствата за изложбата.

Вежди Рашидов заяви, че взаимното уважение между двете страни съществува много отдавна, че отношенията в областта на културата са на високо ниво и че той като министър два мандата, и сега като председател на парламентарната Комисия по културата и медиите продължава да е в тесни отношения както с ръководството на Лувъра, така и с колегите си от Френския парламент. Г-н Рашидов увери г-жа Робин, че се надява в най-къс срок българската страна да посочи български куратор на изложбата. По-късно днес Вежди Рашидов очаква конферентна връзка с ръководството на Лувъра.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.