Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Великотърновска област е на 15-то място по средна месечна работна заплата Данните са за последното тримесечие

Средната брутна месечна работна заплата за юли в областта е 971 лв., за август нейният размер е 961 лв., а за септември – 990 лева. През третото тримесечие на 2019-а средната месечна работна заплата в областта е 974 лв. и е с 15 лева по-ниска спрямо предходното тримесечие, и с 275 лв. по-ниска от средната за страната, която е 1249 лева. В сравнение с останалите области у нас по равнище на работна заплата област Велико Търново се нарежда на 15-то място заедно с Ямбол и Добрич, информират от отдел „Статистически изследвания – Велико Търново”.

От там уточняват, че наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на септември са 67.4 хиляди. Те намаляват с 0.3% спрямо края на юни. В сравнение с предходното тримесечие най-голямо намаление на наетите се наблюдава в дейност „Хотелиерство и ресторантьорство” – с 8.0%. А най-голямо увеличение е регистрирано в икономическите дейностите „Строителство” и „Операции с недвижими имоти”.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост” и „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” – съответно 26.8 и 15.0%. В края на третото тримесечие на годината в частния сектор са работили 68.4% от всички наети в област Велико Търново, сочат още статистическите данни.

Най-високо средно месечно трудово възнаграждение през третото тримесечие на годината са получили наетите лица по трудово и служебно правоотношение в икономическите дейности: „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива” – 1 388 лева и „Финансови и застрахователни дейности” – 1 264 лева.

И през това тримесечие най-ниско платени са били наетите лица в икономическите дейности: „Хотелиерство и ресторантьорство” – 637 лева и „Култура, спорт и развлечения” – 745 лева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.