Велико Търново е в готовност за очакваните снеговалежи

Община Велико Търново е в пълна готовност за очакваните през следващите дни снеговалежи. Създадена е необходимата организация, вече е в сила и 24-часовото дежурство на снегопочистващите фирми.

За уличната мрежа на старопрестолния град са осигурени над 1000 тона пясъчно-солна смес, 800 тона промишлена сол и 100 тона химическа смес против обледяване. Снегопочистващата фирма разполага с 10 снегорина, 8 машини за разпръскване на инертни материали, две фадроми, три камиона за извозване на снежни маси. В резерв могат да бъдат пуснати още две комбинирани машини с гребла. Техниката е в готовност да бъде в експлоатация непосредствено след започване на валежи от сняг.

Тротоарите, стълбищата, пространствата около автобусните спирки и обществените зони ще бъдат чистени от общинското предприятие „Зелени системи”. С дейността ще бъдат ангажирани близо 90 служители, осигурени са и седем малогабаритни машини. При снеговалеж те ще бъдат на терен още от 5,00 ч. сутринта.

Близо 146 линейни километра е дължината на общинската пътна мрежа. Отговорната за зимната й поддръжка фирма разполага с необходимите инертни материали, машини и кадрови ресурс. Създадена е и адекватна организация за почистването на улиците в населените места от общината.

Всички 23 детски градини и 21 училища на общинско финансиране са напълно подготвени за предстоящия зимен сезон. Освен основния тип гориво, използвано за отопление на учебните бази, осигурен е и алтернативен източник на топлинна енергия.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони