Взимат пари от касите на длъжници

Данъчните са направили над 5000 проверки на обекти по морето.

В 8 от 10 обекта не откриват нарушения

На 90 търговци с обекти по морето, които са имали стари неплатени задължения към бюджета, данъчните за иззели сумите в касите им, на обща стойност близо 100 хил. лв. В над 80% от проверките на НАП по Черноморието не са открити нарушения, което е показател за подобряване на доброволното спазване на законите, сочат данните на НАП. От извършените близо 5000 проверки край морето, 800 открити наблюдения и мониторинг чрез патрули на дейността на над 8000 търговски обекти, нарушенията трайно намаляват и са само 640. А запечатаните обекти са 119.

Най-честото нарушение е несъответствие на наличността в касата с отчетеното на фискалното устройство, следвано от неиздаване на касова бележка. От началото на летните проверки до момента са открити 9 обекта без касов апарат и те се запечатани.

„Проверките на НАП ще продължат и в разгара на летния сезон. Работим заедно с други ведомства, за да гарантираме, че законът се спазва. Съотношението между проверки и нарушения показва по-добра данъчна дисциплина през този сезон, което е и основната ни цел“, каза директорът на „Фискален контрол“ Спас Шишков.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес