Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в петък, 17 май 2019

Димитракис убива циганина след 17 години обири и тормоз

10 години стопанинът е бил полицай в Кипър. Съдът остави в ареста и фермера, и двамата съучастници на жертвата. Таня Тодорова, приятелката на Димитракис пред „Труд”: 700 животни плачат за него.

 

 

 

 

 

 

Първо сме българи, преди 13 века не е имало Европейски съюз

Срамота е срещу пари на западни фондации да лъжат, че не е имало робство, а еничарството било прекрасно, казва историкът акад. Георги Марков в интервю за "Труд".

 

 

 

 

 

 

Езикът - враг или приятел мой

На Балканите с нищо не сме по-лоши от европейците - коментар на Димитър Томов.

 

 

 

 

 

Загадъчният Онгъл

Лагерът при Никулицел остава резиденция и при Тервел. Многовековното наследството на средновековна България в Северна Добруджа и Бесарабия все още не е достатъчно проучено и популяризирано - "Мистериите на българските земи" с проф. Пламен Павлов.

 

 

 

 

 

Изкушенията на пълната власт - тест за Зоран Заев

Премиерът ще трябва да докаже, че може да устои на суетата да управлява еднолично. Новият президент - Пендаровски, даде да се разбере, че не иска да е послушник - анализ на Костадин Филипов.

 

 

 

 

 

 

 

Целуната от съдбата

Силует на Радина Филипова, която на 22 години има над 110 медала от състезания по художествена гимнастика, гради паралелна кариера на спортен съдия и модел, а преди месеци дебютира и на големия екран в хитовата продукция на “Дисни” - филмът “Дъмбо”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България