Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в понеделник, 26 юни

ГЕРБ обяви война

на Радев за изтребителите

01-1

“Имаме вече достатъчно съмнения, от изводите, които сме направили от открити източници, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители.” Това обяви на извънредна пресконференция заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Той обясни, че нищо не е налагало служебният кабинет да бърза с решението за новите изтребители. Подчерта, че Огнян Герджиков се е разграничил от евентуален натиск върху министрите. Той подчертал, че единственият, който контролирал министрите от служебното правителство бил президентът.

Бракониери унищожават бялата мида

с тралове

01-mida3

Бракониери разорават с тралове дъното на Черно море при незаконен улов на бяла мида, като това може да доведе нарушението на баланса на екостистемата в родната акватория – това е записано във въпрос на бившата екоминистърка и настоящ депутат от ГЕРБ Ивелина Василева до министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Текстът е внесен в деловодството на Народното събрание и очаква отговора на шефа на МЗХГ. Проверка на „Труд” показа, че бялата мида става все по-доходен бизнес за бракониерите, а за малките лицензирани лодкари е вече поминък.

Едно предизвестено духовно убийство

13-svetlin-rusev

Паметникът пред НДК не трябва да бъде разрушаван, смята големият български художник Светлин Русев. Монументът бе съзнателно оставен на силите на саморазрушението, на обществената немара и държавническа безотговорност.

 

 

Проф. Николета Коломбо, президент на Европейската асоциация по онкогинекология, пред „Труд“: Бременността спасява от рак на яйчниците

15-intervu

Водещата специалистка по онкогинекология проф. Коломбо разказва в интервю за "Труд" за новостите в лечението и диагностиката на рака на яйчника; каква част от жените са засегнати от този проблем; какво е решението за нераждали жени с диагноза, да имат дете. Проф. Коломбо посети България в качеството си на специален гост-лектор по време на Петата годишна научна конференция на Българската асоциация по медицинска онкология през юни в София. Лекцията й беше свързана с овариалния карцином - злокачествено онкогинекологично заболяване засяга предимно жени над 50-годишна възраст.

Банковата

система на Гърция

18-1

През първото тримесечие на 2017 г. отново започва изтичане на депозити в размер на приблизително 2.15 млрд. евро.

Към края на март необслужваните кредити достигат 105.1 млрд. евро, което означава че почти половината заеми са проблемни - анализ на финансиста Димитър Чобанов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България