Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в петък, 1 септември 2017

Скандал спря учебниците за бедни

02_01

Учебници за бедни няма да има! Под натиска на социалните мрежи министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че спира черно-белият вариант.

Новината за “черно-белите” учебници разбуни обществото. Дебатът не е ли дискриминация фактът, че издателство “Просвета” предлага на пазара два варианта на учебници с различни цени и различно оформление, изпълни социалните мрежи с коментари.

 

Симеон Пешов, председател на Камарата на строителите:

Докато се гасеше пожарът

над Кресна, зелените пишеха доноси

05-1

Да подкрепят Източния вариант за изграждането на АМ ”Струма” през Кресненското дефиле като най-удачен и най-добър, призова на икономически форум, провел се в Благоевград, Симеон Пешов, председател на Камарата на строителите в България. „Има два препъникамъка за АМ „Струма” в участъка за дефилето. Така наречените еколози, докато се гасеше пожарът в дефилето, пишеха доноси до Берн, Страсбург и Европейската комисия и искат да спрат процеса. Второто препъникамъче са съдебните процедури”, каза Пешов.

Агенцията за

борба с корупцията без СРС

04-01

Главният прокурор Сотир Цацаров призова парламентарните групи към прецизност при предстоящото обсъждане и гласуване на антикорупционния закон и работата на бъдещата агенция за борба с корупцията. „Не мисля, че трябва да гледаме на законопроектите за Антикорупционен закон с опасения, а с оптимизъм. В този смисъл си мисля, че мъдрост и политическа воля не са само празни лозунги”, каза Сотир Цацаров след обсъждане на предложенията на БСП с лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Пази ли ни армията?

12-01Пийте една ракия, прочетете доклада за отбраната през 2016г. и всичко е о, кей... с „редица затруднения“ - коментар на Евгени Генов

 

 

 

Прокълнатият призрак на Сюлейман паша

13_1

140 години след Шипченската епопея битката за България продължава. Цивилизационните фактори на сигурността придобиват все по-решителен смисъл - анализ на Христо Смоленов

 

 

Поетесата Елка Няголова пред „Труд“:

Европа да разпознае нашия герб - Кирилицата

Елка Няголова

Духовните пигмеи се страхуват от Русия

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България