Вижте акцентите от броя на "Труд" във вторник, 13 февруари 2018

Болните зъби са бич за българина

02-01-1

Обеззъбена е поне едната челюст на половината от възрастното население в България. Здравната каса обаче не поема лечението с протези. Това стана ясно от пдумите на председателя на Сдружението  на българските зъболекари д-р Анатолий Кънев по време на пресконференция в понеделник, посветена на проблема. Отчита се сериозен проблем и със здравето на устната кухина при тийнейджърите. 92% от 18- и 19-годишните имат поне един кариес.

Ще работим за транспортен

коридор „Персийски залив - Черно море”

05_01

С президента на А­рмения се обединихме около позицията, че нашите две страни имат стратегическо положение и трябва да го оползотворим. Затова ще работим отговорно за реализация на мултимодалния транспортен коридор “Персийски залив - Черно море”. Това каза президентът Румен Радев на пресконференция със своя арменски колега Серж Саргсян в Ереван, където е на официално посещение.

 

Боец от ИДИЛ

заловен в миграционен център

09-01

Заподозрян за тероризъм мароканец бе задържан с решение на Окръжния съд в Хасково. 34-годишният Науфал Захри бил обявен за международно издирване от Интерпол заради членство в ИДИЛ. Според информация на международната полиция мароканецът е търсен за “лоялно членство в терористичната организация ИДИЛ, като е работел към принадлежащата в ИДИЛ служба “Механизация към Главна дирекция-Военни лагери” в гр. Ал-Маядин, област Дер-Алзор, Сирия.”

Заложни къщи

стават златарски магазини

15-01

Заложните къщи се превръщат в златарски магазини. Те доставят злато от съседни държави като Турция и след това го продават, но без да дават сертификат за качество, какъвто задължително издават златарските ателиета. Това заяви пред “Труд” председателят на Съюза на златарите Димитър Алексиев.

 

Софийски импулс за решение на спора за името

11_kuti

Завърши важен етап от преговорите между Атина и Скопие, в който двете страни публично очертаха позициите си - анализ на Костадин Филипов

 

 

 

Има ли западни ценности и защо ги налагат насила

10-01

А нима страни-членки на НАТО не подкрепяха Вашингтон в дестабилизацията на арабските държави? - коментар на доц. д-р Йордан Величков

 

 

Българското вино се

върна на руския пазар

Красимир коев, агенция за лоза и винарство

Интервю с инж. Красимир Коев, директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното

 

 

Рекордьорът

златко живков

Силует на кмета на Монтана Златко Живков

 

 

 

 

Може ли работодателят да намали парите за “клас” прослужено време

партньорство, делова среща

Трудово-правна консултация на "Труд"

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България