Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 29 март 2018

Парламентът прие промените в закона за София

Разрешават 100-метрови сгради край метрото

02-1

Стометрови сгради могат да се строят в близост до 400 метра по трасето на столичното метро. Изключения за подобно строителство има за централна градска част, където максималната височина на обектите е 50 м. Забрана за 100-метрови сгради е наложена и за районите “Младост”, “Триадица”, “Лозенец” и “Изгрев” заради запазване на изгледа към Витоша.

 

С решение на кабинета

По 40 лева за Великден на бедните пенсионери

04-1

Допълнителна сума за Великден, в размер на 40 лв. към пенсията за април, ще получат 1 226 698 пенсионери. Това бе решено на правителственото заседание вчера, информира пресслужбата на Министерски съвет. От кабинета уточняват, че средствата са за хората, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, за април 2018 година, са в размер до 321,00 лв. включително, т. е. до размера на линията на бедност.

Топим се до

6 милиона души

07-1

Населението на България ще намалее с около 20% до 2040 година или от малко над 7 милиона души ще станем приблизително 6 милиона според различните проекции. Това пот­вър­ди пред “Труд” доц. Елица Димитрова от Института за изследване на населението и човека при БАН.

 

 

Китайци взеха летище Пловдив

14-1

Консорциум между китайската компания “Хайнан” и “Пловдив Еърпорт Инвест” е новият концесионер на летище Пловдив. Решението е на правителството, което упълномощи вчера министъра на транспорта Ивайло Московски да сключи концесионния договор в двумесечен срок. Концесията е за 35 години, като за този срок консорциумът трябва да инвестира над 79 млн. евро в летището.

 

Финансовата ни стабилност да не зависи

от политиците

бисер манолов

Интервю с топфинансиста Бисер Манолов

 

 

 

 

Изтребителите: На земята или във въздуха?

10-1

С РСК „МиГ“ или не. За министър Каракачанов дилема няма - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Спиралата на параноята

11-kuti

Великобритания е на нокти; и няма причина да не е - анализ на Благовест Бенишев

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България