Вижте атмосферата преди Сърбия - България в Лесковац

Сръбският национален отбор по футбол ще играе решаващ мач за класиране на Европейското първенство в Германия догодина, а съперник ще бъде селекцията на България на стадион "Дубочица".
Равенството в днешния мач в Лесковац ще е достатъчно за тима на Драган Стойкович Пикси математически да спечели виза за Германия и така да отиде на най-голямото континентално футболно първенство след 24 години очакване.

Това ще бъде 104-ият мач с фланелката на националния отбор за капитана Душан Тадич, който ще изпревари Деян Станкович, който е изиграл 103 мача. Рекордът се държи от бившия капитан Бранислав Иванович със 105 срещи. 

Малко повече от 30 минути преди началото на мача трибуните са полупразни. Играчите излязоха да загреят. Очакванията са стадионът да се напълни. Феновете ще са предимно деца, защото Сърбия първо беше наказана с мач без присъствие на публика, тоест могат да гледат само деца до 14 години, а на западната трибуна бе разрешено присъствието на 1820 зрители.

Мачът между Сърбия и България на стадион "Дубочица" в Лесковац ще има специален гост - президентът на УЕФА Александър Чеферин. Орлите са абсолютни фаворити преди мача. Световните букмейкъри вече отписаха българите и дадоха коефициент 1.2 за победа на Сърбия. Коефициентът за равенство е седем, а за триумф на българския тим - 17.

Сърбия има достатъчно точки, за да се класира математически за Германия, като изчака и резултатът от мача в Будапеща, където Черна гора гостува на Унгария. Единственият сценарий, според който националният отбор на сърбия няма да отиде на ЕВРО 2024, е ако загуби днес в Лесковац, а черногорците бият унгарците като гост.

Видео от атмосферата преди мача вижте тук:. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ